Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 1:3Sparta vyhrála v Olomouci a utnula bodovou šňůru Hanáků

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Herman 1 : 0
16. Eminger 1 : 1
44. Hrbas 1 : 2
59. Hlinka 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce ve 14. kole Tipsport extraligy vyšli po deseti předchozích vystoupeních poprvé bodově zcela naprázdno, když podlehli Spartě 1:3. Pražané naopak bodovali poosmé za sebou. Gól a asistenci si v dresu vítězů připsal útočník Jaroslav Hlinka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Sparty se na ledě Olomouce radují z vyrovnávacího gólu, který vstřelil obránce Vladimír Eminger (zcela vpravo).

Článek

Trenéři Olomouce poprvé v sezóně postavili útočníka Pekra. V sestavě Sparty se v brance místo poslední dobou často chybujícího Pöpperleho objevil olomoucký odchovanec Lukáš.

První šanci měl hostující Buchtele, když obešel Rašnera a bekhendem vyzkoušel Konráda. V páté minutě šli do vedení Kohouti. Ondrušek se protáhl podél mantinelu, bekhendem vystřelil a Lukášův beton našel volného Hermana, který v pohodě dorazil. V 16. minutě Sparta vyrovnala. Střela Emingera od modré čáry byla tečovaná a Konrád neměl šanci. Nedlouho před přestávkou měl další šanci Přibyl, jenže přestřelil.

Druhá část začala stejně jako první, tedy šancí Buchteleho. Konrád jeho ránu vyrazil maskou. Na druhé straně nezvládl bekhendový blafák sám před Lukášem Laš a pak sparťanský gólman vychytal i Mikúše s Jaroměřským. Ve 34. minutě byli dva Kohouti před Lukášem, ale Kafka místo přihrávky na volného Mikúše zvolil sólo zakončení a Lukáš mu střelu chytil.

Hrbas dokonal obrat, Hlinka pojistil výhru

Olomouc byla ve druhé třetině lepším týmem, Lukáš ale všechny šance pochytal. Ve 37. minutě střílel Laš do odkryté branky a Lukáš posunul branku, za což inkasoval menší trest. Kohouti hráli v závěru druhé třetiny dvě početní převahy, jenže gól z nich nevytěžili.

Třetí dějství začalo dobrou příležitostí Hanáků, když po Kucharczykově střele dorážkou přestřelil odkrytou branku Herman. Na druhé straně se naopak prosadil ranou od modré Hrbas a Sparta vedla 2:1. Ve 47. minutě jeli dva Kohouti na jednoho beka hostí, ale i Mikúš volil střelu místo přihrávky Zemanovi, navíc minul.

V 53. minutě měla velký tlak třetí formace Kohoutů, ale Mikúš trefil jen tyč. Ani zámek při vyloučení Kumstáta ve vyrovnávací branku nevyústil. Dvě minuty před koncem po chybě domácí obrany ujeli Přibyl s Hlinkou a ten rozhodl o tom, že Olomouc zůstala po dlouhé době bez bodu.

14. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - HC Sparta Praha 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Herman (Ondrušek, Kucharczyk) - 16. Eminger (Cingel, Hamilton), 44. Hrbas (J. Hlinka, Přibyl), 59. J. Hlinka (Přibyl). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Konrád - Rašner, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Houdek - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Pekr. Trenéři: Venera a Tomajko.
Sparta: Lukáš - Čajkovský, Barinka, Eminger, Polášek, Hrbas, J. Mikuš - Sabolič, Pech, Kumstát - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Hamilton, Cingel, Klimek - A. Kudrna, Černoch, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: