Hlavní obsah

Olomouc - Ml.Boleslav 1:2Středočeši vyhráli na Hané a jsou druzí, dvěma góly rozhodl Magera

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Magera (penalta) 0 : 1
81. Halenár 1 : 1
90. Magera 1 : 2
Záznam online reportáže

Petr MarekSport.czPrávo

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v 12. kole první ligy v Olomouci díky dvěma gólům Lukáše Magery 2:1 a minimálně do neděle se posunuli na druhé místo o bod před Plzeň, která má však duel s vedoucí Spartou k dobru. Magera se poprvé prosadil v 30. minutě, kdy proměnil penaltu po faulu stopera Romana Hubníka, která byl navíc potrestán červenou kartou. Domácí sice deset minut před koncem i v oslabení vyrovnali zásluhou Juraje Halenára, ale Magera v nastavení rozhodl o vítězství hostů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký brankář Miloš Buchta

Článek

Hanáci pod novým koučem Václavem Jílkem sice i podruhé podali solidní výkon, ale na body to tentokrát nestačilo. O výhře Mladé Boleslavi rozhodl dvěma góly Magera, když první dal z penalty a druhý hlavou v 90. minutě.

„Tři body jsme získali se štěstím. Mají mnohem větší hodnotu než předvedená hra. S tou nemohu být spokojen," uvedl mladoboleslavský kouč Karel Jarolím.

Domácí bez zraněných Cany a Ordoše začali aktivně a deset minut nepustili Mladoboleslavské na vlastní polovinu. Už ve 3. minutě se také mohli ujmout vedení, ale Navrátil přesný centr Moulise zleva do sítě usměrnit nedokázal. Podobně se pak po téměř identické akci znovu Moulise vedlo v 10. minutě i Petrovi.

Na druhé straně mohlo udeřit po rychlém brejku ve 12. minutě, ale Skalák tutovku zazdil, když z deseti metrů přestřelil. Prim ale dál hrála Sigma. Hála ve 20. minutě parádně vysunul Housku, ten si pohrál se dvěma zadáky soupeře, vystřelil, ale bez razance, a tak si Šeda poradil. Hostující hráči se nikam nehrnuli a čekali na rychlé protiútoky. Jeden se jim povedl ve 24. minutě. To už Zahustel mířil z blízka přesně, Buchtu však na brankové čáře zastoupil Radakovič. Jenže netrvalo dlouho a Mladá Boleslav už šla do vedení. Po kiksu Šindeláře se k míči dostal ve 29. minutě Baroš, Hubník ho v šestnáctce fauloval, byl vyloučen a nařízenou penaltu proměnil Magera. O tři minuty později mohl vyrovnat Moulis, klíčový okamžik ke střelbě však prováhal a skóre se neměnilo.

Jílek kritizoval Hubníka

„Penalta utkání výrazně ovlivnila. Hubník se v takové situaci musí chovat jinak. Nemůže jít na zem. To je vždy strašně riskantní," zlobil se olomoucký trenér Václav Jílek.

Hanáci i přes oslabení bojovali také po přestávce. Byli iniciativnější, měli více ze hry. Blízko k vyrovnání byli v 58. minutě. Křížná střela Vašíčka jen těsně minula levou tyč Šedovy svatyně. V 74. minutě po rohu Vepřka už Šedu překonal Radakovič, ale mladoboleslavského gólmana zachránila tyč. Hanáci se ale nakonec přece jen dočkali. Z přímého kopu z 28 metrů nádherně vymetl levou šibenici Halenár a bylo vyrovnáno. Remízu, která by asi byla spravedlivá, ale Sigma neudržela. V 90. minutě vyskočil na Čermákův centr Magera a hlavou zajistil hostům tři body.

„Chyběly nám už síly. Nebyli jsme včas u Čermáka a to bylo klíčové. Magera pak už jen prokázal svoji střeleckou kvalitu. Taková porážka ale obrovsky bolí. Byli jsme lepší, soupeře ze špice tabulky jsme i v deseti přehrávali. Bohužel, udělali jsme dvě chyby a za to byli potrestáni. V kabině je teď jedenáct hráčů a všichni hlavy dole. Nemáme se ale za co stydět. Budeme-li takto pokračovat, body určitě přijdou," tvrdí Jílek.

„Zejména druhý poločas jsme měli odehrát úplně jinak. Chtěli jsme kombinovat s dobrým pohybem, ale nic takového v naší hře nebylo," přiznal Jarolím.

12. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)
Branky: 80. Halenár - 30. z pen. a 90. Magera. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Hrabovský. ŽK: J. Petr, Hála, Houska, Halenár - Magera, J. Rada. ČK: 29. Hubník (Olomouc). Diváci: 4161.
Olomouc: M. Buchta - Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek - J. Petr, Houska, Moulis (88. Falta), Šindelář (46. Rajnoch), Navrátil - Vašíček (67. Halenár). Trenér: Jílek.
Ml. Boleslav: Šeda - J. Kysela, Kúdela, Vraštil, Fleišman - Zahustel (77. Chramosta), Ščuk, Magera, J. Rada, Skalák - Baroš (67. Čermák). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: