Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 5:3Karlovy Vary poprvé v sezóně vyhrály dva zápasy za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Osmík 1 : 0
21. Svoboda 1 : 1
25. Vachovec 2 : 1
27. Benák 3 : 1
34. Huna 4 : 1
36. Bulík 5 : 1
41. Mrázek 5 : 2
42. Burian 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v 16. kole extraligy Kometu Brno 5:3, poprvé v sezóně vyhráli dva zápasy za sebou a opustili poslední místo tabulky. Po dvou asistencích si v dresu vítězů připsali útočníci Rostislav Marosz a Martin Bartek, který byl na začátku října vyřazen z kádru Energie, ale nyní do týmu vrátil. Kometa prohrála potřetí za sebou.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Kotel karlovarských fanoušků zůstal do desáté minuty zápasu skoro prázdný na protest proti výkonům domácích hokejistů v minulých zápasech. Tentokráte přišel úspěch.

Článek

Přestože Energie v pátek vyhrála na ledě Třince, dali domácí fanoušci v první polovině úvodní třetiny mlčením najevo svou nespokojenost se současnými výkony hráčů. Právě v 10. minutě, kdy protest končil, se Západočeši radovali z vedení. Nenápadnou střelou z pravé strany překvapil brankáře Faltra Osmík, který si připsal svou premiérou trefu v extralize. Zvýšit mohl v 18. minutě Bartek, který zamířil do tyče, což následně potvrdil i videorozhodčí.

V úvodu druhého dějství po Bičánkově vyloučení Bičánka vyrovnal Svoboda. Karlovarští se ale z obdržené branky rychle otřepali a o čtyři minuty později jim při vyloučení Hynka Zohorny vrátil vedení Vachovec, který tečoval Bartekovo nahození.

Při vyloučení Radima Zohorny zvýšil v 27. minutě skóre po kombinaci na jeden dotek Benák, který zakončoval do odkryté branky. Do branky Komety se místo Faltra postavil Čiliak, který se hned vyznamenal při samostatném úniku Kohouta. Brno zvýšilo obrátky a Mrázek trefil tyč.

Při svém tlaku ale hosté zapomínali na zadní vrátka a kupili chyby na útočné modré čáře. Nejdříve chybu Kaberleho ve 34. minutě využil při přečíslení dvou na jednoho Huna, který ve svém druhém utkání za Energii vstřelil premiérovou branku. Kubošovo zaváhání využil k trefě na 5:1 po Bartekově asistenci Bulík.

V úvodu závěrečného dějství snížil v přesilovce ze skrumáže před Závorkou Mrázek. Ve 42. minutě po teči Buriana snížili hosté už jen na rozdíl dvou branek. Trenér Energie Oremus si vyžádal oddechový čas, který evidentně Západočechům prospěl. Ve 46. minutě mohl domácím vrátit třígólový rozdíl Bartek, ale znovu trefil tyč. Naději na zvrat Kometě nepřinesla šance Vondráčka a ani 104 vteřin trvající power play.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:3 (1:0, 4:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Osmík (Gorčík, T. Rohan), 25. Vachovec (Gulaši, Bartek), 27. Benák (Marosz, Bičánek), 34. Huna (T. Rachůnek, Marosz), 36. Bulík (Bartek) - 21. T. Svoboda (Kováčik, T. Kaberle), 41. P. Mrázek (V. Němec, Kuboš), 42. Burian (J. Hruška). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:2. Diváci: 3075.
Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, Harant, Gulaši, T. Dvořák - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Vachovec - Kohout, Zadražil, Harkabus - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Kometa Brno: Falter (27. Čiliak) - Dujsík, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec, Spang - Vondráček, H. Zohorna, P. Mrázek - T. Svoboda, L. Čermák, Burian - V. Němec, J. Hruška, J. Káňa II - R. Zohorna, Dočekal, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice