Hlavní obsah

Davos - Liberec 4:3Liberec prohrál v Davosu. Ani sympatický boj na postup v Lize mistrů nestačil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Walser 1 : 0
9. Jelínek 1 : 1
10. Wieser (trestné střílení) 2 : 1
13. Jörg 3 : 1
25. Jelínek 3 : 2
30. Plutnar 3 : 3
57. Wieser 4 : 3
Záznam online reportáže

Davos

Hokejisté Liberce prohráli v odvetném utkání osmifinále play off Ligy mistrů s Davosem 4:3 a v soutěži končí. Bílí Tygři se ve Švýcarsku prezentovali sympatickým výkonem a i přes nevydařenou první třetinu bojovali o postup. Rozhodující branku inkasovali při power play.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí útočníci Petr Jelínek (vpravo) a Lukáš Krenželok.

Článek

Severočeši prohráli v domácím prostředí před týdnem 3:5, když si zápas zkomplikovali již výsledkově nevydařenou první třetinou. A ve Švýcarsku to bylo podobné. Tygři sice chtěli hrát aktivně a ztížit domácím postup do další fáze soutěže, poprvé však inkasovali již v 6. minutě, kdy se po přečíslení dva na jednoho prosadil Walser.

Liberec dokázal zásluhou Jelínka vyrovnat, Davos si však ještě v úvodní dvacetiminutovce stihl vypracovat dvoubrankové vedení. Nejprve Lašáka překonal z trestného střílení Wieser, poté se prosadil z úhlu přesně zakončující Jörg.

Hosté měli ideální příležitost snížit v 76 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři, překonat Genoniho se jim však podařilo až ve druhé třetině. Jejich výraznou střeleckou převahu proměnil v další gól Jelínek. A ze strany Tygrů to nebylo vše, v polovině zápasu vyrovnal Plutnar.

Dokonat obrat mohli Lakatoš nebo Vampola, ani jeden z nich však čtvrtou branku vstřelit nedokázal. V závěru třetí třetiny se kouč Pešán rozhodl umocnit přesilovku odvoláním brankáře Schwarze, který ve 25. minutě nahradil Lašáka. Přidat další gól se ale hostům nepodařilo, naopak sami inkasovali. K úspěchu jim nakonec nepomohlo ani 47 střeleckých pokusů, domácí jich na liberecké brankáře vyslali devatenáct.

Odvetné utkání osmifinále play off hokejové Ligy mistrů:
HC Davos - Bílí Tygři Liberec 4:3 (3:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Walser (Axelsson, Ambühl), 10. D. Wieser z trest. střílení, 13. Jörg (Walser), 57. D. Wieser - 9. P. Jelínek, 25. P. Jelínek, 30. Plutnar (Řepík). Rozhodčí: Nord, Öhlund (oba Švéd.) - Kaderli, Tscherrig (oba Švýc.). Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3252. První zápas: 5:3, postupuje Davos.
Davos: Genoni - Brejčák, Jung, Forster, Heldner, Schneeberger, Paschoud - Ambühl, Walser, Axelsson - Lindgren, Paulsson, M. Wieser - Sciaroni, D. Wieser, Egli - Simion, Jörg, Ryser - Aeschlimann, Kessler. Trenér: Del Curto.
Liberec: Lašák (25. Schwarz) - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Výtisk, Ulrych, Plutnar - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach - Jonák. Trenér: Pešán.

Reklama

Související témata: