Hlavní obsah

Olomouc - Brno 1:4Kometa Brno po třech prohrách zabrala a vyhrála v Olomouci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Ostřížek 0 : 1
18. Laš 1 : 1
31. Hruška 1 : 2
38. Dočekal 1 : 3
43. Burian 1 : 4
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Komety Brno vyhráli v 18. kole extraligy na ledě Olomouce 4:1 a po třízápasovém půstu se dočkali bodového zisku. Vítězným gólem a asistencí se na tom podílel útočník Jan Hruška. Olomouc prohrála třetí z posledních čtyř utkání.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Obránce Komety Tomáš Kaberle (zleva), útočník Olomouce Jiří Řípa a útočník Vojtěch Němec v utkání 18. kola extraligy.

Článek

Duelu, v kterém Olomouc slavila 60 let od založení klubu, předcházel slavnostní ceremoniál a státní hymna. Kometa v úvodu ukazovala na ledě, že žádné další oslavy domácím nechce povolit. Už v první minutě málem překonal Konráda Hynek Zohorna. Olomouc ale odpověděla nebezpečnou střelou Mikúše a další možnost měl v osmé minutě Řípa.

V deváté minutě šli do vedení hosté. Sám před brankou se objevil Ostřížek a střelou nad lapačku překonal Konráda. Olomouc hrála v první třetině dvě přesilové hry, ale jasně v nich dokumentovala, proč je v této činnosti nejhorší v extralize: Čiliaka prakticky neohrozila.

Dvě minuty před koncem úvodní části se ale domácí už radovali. Knotek našel Laše, po jehož střele puk putoval od Čiliaka do tyče a od ní se odrazil těsně za brankovou čáru. Kometa odpověděla šancí Kováčika, ale Konrád byl připraven.

Druhá třetina začala šancí domácích. Zeman našel Kafku, který málem překonal Čiliaka. Ve 23. minutě byl blízko druhé branky Laš, jehož teč Valentova nahození šla těsně vedle.

Po Kafkově faulu vysokou holí hráli hosté čtyřminutovou přesilovku a největší šanci měl po teči Kováčikovy rány Káňa. V závěru přesilovky se ocitl sám před Konrádem Hruška, ale nedal, na druhé straně měli příležitosti Mikúš a Kafka.

V polovině duelu šli hosté znovu do vedení. Ostřížek sebral puk Valentovi, Svoboda vystřelil na branku a puk se odrazil k tyčce, kde byl připravený Hruška. Pak si vytvořila tlak Čermákova formace, Konrád kryl Burianovu střelu.

Na druhé straně měli šance Jergl a Mikúš. Na Čiliaka ujížděl sám Eberle, ale obránce Hanzlík stihl situaci zachránit. Udeřila naopak Kometa. Od modré čáry vypálil Kováčik, puk se od plexiskla odrazil před branku a Dočekal zvýšil na 3:1.

V úvodu závěrečného dějství Eberle chybně přihrál Burianovi, jehož střelu ještě Konrád vyrazil, poradil si i s ránou Čermáka, ale na další dorážku Buriana už nestačil zareagovat. Další možnost navýšit skóre měl Hruška, který ale po individuální akci na Konráda nevyzrál.

Lašovi pak nedovolil snížení Čiliak. Ani další snaha domácích už výsledek nezměnila, Olomouc se v závěru neprosadila ani v přesilovce pěti proti třem.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Laš (J. Knotek, Rašner) - 9. Ostřížek (J. Hruška, H. Zohorna), 31. J. Hruška (T. Svoboda), 38. Dočekal (Kováčik, V. Němec), 43. Burian (L. Čermák). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Konrád - Houdek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, Zeman, Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.
Brno: Čiliak - Stehlík, T. Kaberle, Kováčik, Malec, Kuboš, Hanzlík, Štindl - H. Zohorna, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, V. Němec, J. Káňa II - T. Svoboda, L. Čermák, Burian - R. Zohorna, Dočekal, P. Mrázek. Trenéři: Hadamczik a K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: