Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 1:3Mistr popáté za sebou prohrál, doma podlehl Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Martynek 1 : 0
12. Kubalík 1 : 1
17. Indrák 1 : 2
25. Bližňák 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté mistrovského Litvínova prohráli v 18. kole extraligy s Plzní 1:3 a připsali si pátý nezdar za sebou. Severočeši přitom vedli, celý zápas byli výrazně střelecky aktivnější, ale Indiáni otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Plzeň tak vyhrála čtvrtý z posledních pěti duelů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňští útočníci Miroslav Indrák (vlevo) a Dominik Kubalík se radují z gólu - ilustrační foto

Článek

Do první šance utkání se dostal hostující Kubalík, brankář Janus si však s jeho pokusem poradil. Machovského na druhé straně následně prověřil Smolka, ani on ale neuspěl. Skóre se poprvé měnilo v 7. minutě, kdy Pirošovu střelu tečoval Martynek.

Vyrovnat mohl po Kratěnově přihrávce Bližňák, ale hosté se dočkali až ve 12. minutě, kdy svůj brejk jistě zakončil Kubalík. V závěru první části otočil skóre Indrák, který si pohrál s domácími bránícími hráči a poslal puk k bližší tyčce.

Jak plzeňští hráči skončili první třetinu, tak začali i druhou. Johsonovu přihrávku zpoza branky zužitkoval Bližňák, který pohotově překonal Januse. Další gól mohli hosté přidat v přesilové hře pět na tři, slovenského gólmana ve službách Vervy však pokořit počtvrté nedokázali.

Více než čtyři tisíce diváků na Stadionu Ivana Hlinky již další gól nevidělo ani ve třetí dvacetiminutovce, i když domácí byli dnes výrazně střelecky aktivnější. Na Machovského, který si nakonec připsal 38 úspěšných zákroků, však nevyzrál ani ve 45. minutě Piroš. Janusovi na druhé straně poté pomohl pozorným obranným zákrokem Trávníček, jenž zamezil ve skórování Bližňákovi.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Martynek (Piroš) - 12. D. Kubalík (Kracík), 17. Indrák (Kracík), 25. Bližňák (Johnson). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4244.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Frolo, T. Pavelka - Smolka, Hübl, Lukeš - Válek, R. Hanzl, Trávníček - Martynek, Piroš, Chlapík - Jánský, Gerhát, Jurčík. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.
Plzeň: Machovský - J. Jeřábek, Pulpán, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Schleiss, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: