Hlavní obsah

Hradec Králové - Sparta 2:5Sparta dobyla Hradec Králové a posunula se na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Černoch 0 : 1
20. Barinka 0 : 2
22. Sabolič 0 : 3
23. Courchaine 1 : 3
32. Kukumberg 2 : 3
33. Barinka 2 : 4
59. Kudrna 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty zvítězili v utkání 18. extraligového kola na ledě Hradce Králové 5:2. Hosté udělali rozhodující krok za třemi body na přelomu první a druhé třetiny, kdy zvýšili jednobrankové vedení na 3:0. Dvěma góly se v dresu vítězů blýskl obránce Michal Barinka. Sparta podesáté za sebou bodovala, Východočeši naopak přišli o body poprvé po sérii pěti zápasů bez zakolísání.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Sparty Robert Sabolič při kličce proti hradeckému brankáři Ondřeji Kacetlovi.

Článek

Sparta nastoupila s hodně přeskupenými útoky a domácí Kacetl byl také prvním z obou gólmanů, kdo si připsal ostřejší zákrok. V šesté minutě ale také jako první inkasoval, když Černoch hledal při přečíslení Sparty Pecha a jeden z bránících hráčů domácího týmu srazil jeho přihrávku za Kacetlova záda. Aktivita se poté přestěhovala na domácí hokejky, jenže Knotek i Pilař v přesilovce nemířili přesně.

Naprázdno vyšli i sparťan Andrej Kudrna a jeho jmenovec Jaroslav ve službách domácího týmu. Do sóla pak ujel Sabolič, jenže Kacetla přelstít nedokázal. Z hodně nenápadné situace pak Sparta 16 vteřin před přestávkou přidala druhý gól: Cingel našel křížnou přihrávkou zapomenutého Barinku, jenž z kruhu pro vhazování přiklepnutím bez přípravy zvýšil.

Spartě patřil i nástup do druhého dějství. Po 62 odehraných sekundách nabil Hlinka Saboličovi a ten tváří v tvář Kacetlovi nezaváhal. Uběhla však přesně minuta a Courchaine odmazal nulu na kontě inkasovaných branek také strážci hostující branky Lukášovi. Následně zaváhal na druhé straně Buchtele a ve 26. minutě byl blízko gólu Vantuch. Svůj první pokus namířil ale jen do Lukáše a opakovanou ranou trefil pravou tyč.

Královéhradečtí se však nevzdávali a ve 32. minutě se naplno vrátili do hry o body. Nikým neatakovaný Bednář měl spoustu času, aby si vybral, komu naservíruje puk, zvolil Kukumberga a udělal dobře - 2:3. Jenže o minutu a čtvrt později se nádherně trefil od modré čáry Barinka a svou druhou dnešní brankou vrátil Spartě klid.

Na konci 46. minuty měl definitivu na hokejce po přečíslení tří na jednoho Klimek, jenže kotouč mu při zakončení sjel z čepele. Do dalšího sóla se pak dostal Sabolič, jenže netrefil mezi tyče. Domácí dřeli a snažili se o další kontaktní gól, jenže jejich snaha končila na pozorném Lukášovi, jenž měl občas i porci potřebného štěstí. Skóre pak uzavřel do prázdné branky ranou z úhlu Andrej Kudrna.

18. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Courchaine (Pláněk), 32. Kukumberg (Bednář) - 6. Černoch, 20. Barinka (Cingel, A. Kudrna), 22. Sabolič (J. Hlinka, Polášek), 33. Barinka (Sabolič, Čajkovský), 59. A. Kudrna (J. Mikuš, Cingel). Rozhodčí: Šindler, Horák - Frodl, Skopal. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 6697.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Pilař, Čáp, Dietz, Frühauf, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Vantuch, Honejsek. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.
Sparta: Lukáš - Čajkovský, Barinka, Polášek, Eminger, Hrbas, J. Mikuš, Švrček - Netík, Klimek, Buchtele - Sabolič, J. Hlinka, Kumstát - Hamilton, Cingel, A. Kudrna - Forman, Pech, Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: