Hlavní obsah

Třinec - Liberec 2:3 PPTřinec v trenérském provizoriu sebral Liberci bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Plíhal 1 : 0
23. Nosek 2 : 0
38. Krenželok 2 : 1
40. Vlach 2 : 2
62. Radivojevič 2 : 3
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince se pod vedením dočasných trenérů Reného Muchy a Marka Malíka zvedli, přesto v utkání 19. kola Tipsport extraligy doma podlehli Liberci 2:3 v prodloužení. Domácím nestačilo ani vedení 2:0, Liberec je ve druhé půli utkání předčil po všech stránkách a obrat dokonal v 62. minutě vítězným gólem útočníka Branka Radivojeviče. Liberec bodoval poosmé v řadě a upevnil si prvenství v tabulce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Marek Schwarz v akci.

Článek

o pátečním výprasku ve Vítkovicích (0:7) se do sestavy Třince nevešli Roth s Orsavou, nejlepší střelec minulé sezony Hrňa proseděl celý zápas jako náhradník, totální rekonstrukcí prošly všechny čtyři útoky, ale ani v kombinaci s trenérskou rošádou vyhlížený impuls nepřišel. Domácí však narazili na zdatného soupeře, který jim toho přes veškerou snahu příliš nedovolil.

Po vyrovnané úvodní dvacetiminutovce se domácím zablýskalo na lepší časy. Hosté zachybovali ve vlastním pásmu a Plíhal nenápadným švihem k tyči využil ve 22. minutě hemžení před brankářem Schwarzem. Pro Oceláře to byl gól po 158 minutách a dvou zápasech bez vstřelené branky. Už o 37 vteřin později si navíc Schwarz vybral slabší chvilku a za záda pustil Noskovu dobře viditelnou ránu od modré čáry.

I dva góly k dobru jsou ale pro současný Třinec málo. Liberec za stavu 0:2 výrazně přidal a jeho bruslaři dostávali soupeře do úzkých. Z rostoucí převahy Severočechů se urodilo i poměrně rychlé srovnání skóre. Krenželok nejprve ukázkovým příklepem z mezikruží snížil a po třinecké hrubce ve středním pásmu se Vlachovi střelou mezi Hrubcovy betony povedlo 22 sekund před koncem druhé třetiny i vyrovnat.

Psychicky nadopovaný Liberec v třetím dějství ještě zvýšil svou převahu a úžasným pohybem držel domácí výběr místy pod značným tlakem, kterému ale vyložené šanci chyběly. Paradoxně tedy mohl minutu před koncem rozhodnout po zcela ojedinělé situaci domácí Adamský, ale puk se mu zamotal pod nohama. Nadvládu lídra korunoval až v 62. minutě Radivojevič, který zblízka jen doklepl parádní přihrávku Bulíře.

19. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 2:3 v prodl. (0:0, 2:2, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Plíhal (Doudera), 23. Nosek (M. Růžička, Linhart) - 38. Krenželok (Bulíř, Valský), 40. J. Vlach (Stránský), 62. Radivojevič (Bulíř, Ševc). Rozhodčí: Čech, Hribik - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4118.
Třinec: Hamerlík (21. Hrubec) - Nosek, Linhart, Klesla, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera - Dravecký, Klepiš, Svačina - Irgl, Polanský, Adamský - Rákos, Plíhal, Rufer - Matuš, Kopecký, M. Růžička. Trenéři: Mucha a Malík.
Liberec: Schwarz - Ševc, Šimek, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec