Hlavní obsah

Karlovy Vary - Chomutov 2:4Červenka rozhodl dvěma góly o výhře Chomutova v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Růžička 0 : 1
34. Bičánek 1 : 1
37. Chlouba 1 : 2
44. Koblasa 2 : 2
47. Červenka 2 : 3
60. Červenka 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova vyhráli ve 20. kole Tipsport extraligy na ledě Karlových Varů 4:2 a bodovali i ve čtvrtém zápase po reprezentační pauze. O třetí výhru v této sérii se postaral dvěma góly Roman Červenka, který ve 47. minutě zaznamenal vítěznou branku a v závěru při power play také pečetil výsledek. Piráti se radovali v podkrušnohorském derby poprvé po pěti prohrách.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Chomutova (zleva) obránce Petr Šidlík, útočníci Michal Vondrka a Vladimír Růžička a zadák Adam Jánošík se radují z gólu proti Karlovým Varům.

Článek

Po opatrném úvodu se do první větší příležitosti dostal chomutovský Růžička, který z bezprostřední blízkosti nepropasíroval puk pod Závorkovými betony. Za domácí odpověděl ve 13. minutě Marosz, jenž přestřelil zcela odkrytou část Strmeňovy branky. Hosté se za dvě minuty dočkali vedení. Při Osmíkově vyloučení otevřel skóre Růžička, který lehce tečoval Vondrkovu přihrávku.

V prostředním dějství se domácí tlačili za vyrovnáním, ale precizní obrana Chomutova jim nedovolila větších šance. Energie vyrovnala ve 34. minuty, kdy se od modré čáry trefil obránce Bičánek. Za tři minuty ale opět domácí prohrávali po chybě gólmana Závorky. Ten za brankou chybně rozehrál, a přestože se stihl vrátit do brankoviště, Chlouba jej nadvakrát dokázal překonat.

Rozhodl Červenka

Ve 44. minutě domácí znovu vyrovnali. Bombou z pravého kruhu prostřelil Strmeně Koblasa. Ve snaze o obrat se ale Karlovarští dělali chyby. Po jedné z nich ještě zcela osamocený Hřebejk branku netrefil, ale Rachůnkovo zaváhání na útočné modré už ve 47. minutě potrestal Červenka. Únik zakončil přesnou střelou z pravého kruhu nad Závorkovu lapačku.

Emoce v hledišti i na hřišti vzbudil v 50. minutě nepotrestaný tvrdý zákrok na karlovarského obránce Gulašiho. Nespokojenost v hledišti korunoval jeden z neukázněných diváků, který plastovou lahví trefil rozhodčího. V závěru sáhl trenér Západočechů Oremus při Tomicově vyloučení k power play, ale Červenka získal ve středním pásmu puk a z poloviny hřiště do prázdné branky v oslabení definitivně rozhodl.

20. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 34. Bičánek (T. Rachůnek, Huna), 44. Koblasa (Kůs) - 15. V. Růžička ml. (Vondrka, Jánošík), 37. Chlouba, 47. Červenka (Tomica), 60. Červenka. Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4363.
Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, T. Dvořák, Gulaši, Redlihs - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Vachovec - Duda, Kůs, Gorčík - Koblasa, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Chomutov: Strmeň - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hovorka, Kämpf, Hřebejk - R. Veselý, Chlouba, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: