Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 4:3 SNPardubice smazaly dvoubrankovou ztrátu, Olomouc udolaly v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Tomášek 1 : 0
15. Laš 1 : 1
17. Herman 1 : 2
31. Knotek 1 : 3
47. Rolinek 2 : 3
60. Gregorc 3 : 3
65. Tomášek (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 21. kole Tipsport extraligy nad Olomoucí 4:3 po samostatných nájezdech. Domácí dokázali v utkání smazat dvoubrankovou ztrátu, vyrovnat se jim podařilo při power play. Samostatné nájezdy rozhodl svou druhou brankou v utkání David Tomášek.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Před začátkem utkání uctili fanoušci minutou ticha památku dnes zesnulého Zbyňka Kusého, který jako manažer klubu slavil s Pardubicemi poslední tři mistrovské tituly v letech 2005, 2010 a 2012.

Zápas byl od počátku velice opatrný, při hře pět na pět se k velkým šancím nedostával ani jeden ze soupeřů. První šanci měl nečekaně pardubický obránce Čáslava, který se protáhl před Vošvrdu, avšak branku přestřelil. Změnu skóre přinesla jinak nevydařená přesilovka Pardubic, v jejímž závěru si vzal kotouč Tomášek a po krásném sólu zavěsil pod horní tyč.

Svou početní výhodu využila v 15. minutě i Olomouc. Po pouhých 12 vteřinách prostřelil vše před sebou Laš. Vrátit Dynamu vedení mohl znovu Tomášek, avšak tentokrát přestřelil. A za pouhou půlminutu se znovu radovali hosté, když nepovedenou Holcovu střelu usměrnil mezi Maxwellovy betony Herman.

Od druhé části nastoupil do pardubické branky poprvé v sezoně Vejmelka, avšak k zásadní změně nepomohl. Olomouc se na hájení náskoku ani moc nenadřela a ve 31. minutě odskočila na dvoubrankový rozdíl. Knotkova dorážka propadla Vejmelkovi mezi betony a kotouč o kousek "přelezl" brankovou čáru. Pardubice bojovaly jak s vlastními nepřesnostmi, tak s neprostupnou obranou hostů.

Gregorc v závěru zařídil prodloužení

Změna nastala až se začátkem třetí části. Dynamo začalo mnohem častěji střílet a ve 47. minutě se dočkalo snížení, když Marcinkovo nahození chytře tečoval Rolinek. Po gólu nabrala hra na rychlosti a šancí přibývalo. Při Mataiově úniku musel po delší době zasahovat Vejmelka. Jinak se činil hlavně Vošvrda, který zlikvidoval několik těžkých střel z větší vzdálenosti.

Dvě minuty před koncem sáhli domácí trenéři ke hře bez brankáře. Olomouc dlouho držela hubené vedení, ale 38 vteřin před koncem inkasovala, když Gregorcova střela od modré čáry se štěstím propadla za Vošvrdova záda.

Prodloužení, které bylo pro Pardubice vůbec první v sezóně, branku nepřineslo. Samostatné nájezdy rozhodl Tomášek, který se bekhendovou kličkou prosadil hned v první sérii.

21. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 4:3 po sam. náj. (1:2, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Tomášek (Ščotka), 47. Rolinek (Marcinko), 60. Gregorc, rozhodující nájezd Tomášek - 15. Laš (Houdek), 17. Herman (Holec, Matai), 31. J. Knotek (Skrbek). Rozhodčí: Fraňo, T. Horák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:1. Diváci: 7210.
Pardubice: Maxwell (21. Vejmelka) - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka, L. Havlík, M. Šeda - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - J. Svoboda, Redenbach, Marcinko - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Šimun, Kaut, Moučka. Trenéři: Král a Zadina.
Olomouc: Vošvrda - Skrbek, Houdek, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Matai, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: