Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 2:4Sparta po výhře nad Libercem dokázala zvítězit i v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Kumstát 0 : 1
48. Lev 1 : 1
50. Čajkovský 1 : 2
52. Lev 2 : 2
54. Netík 2 : 3
56. Hamilton 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve 22. kole Tipsport extraligy na ledě Plzně 4:2 a připsali si třetí extraligovou výhru za sebou. O osudu vyrovnaného utkání rozhodli hosté ve třetí třetině třemi brankami, které vtěsnali do necelých šesti minut. Vítěznou trefu zaznamenal Tomáš Netík v 54. minutě, Indiáni tak svému soupeři podlehli i podruhé v této sezoně. Právě s Plzní načala Sparta v první polovině října bodovou sérii, která se po dnešku protáhla už na 12 utkání.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Sparťanský útočník Miroslav Forman (vlevo) plzeňský obránce Jakub Jeřábek v zápase 22. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Domácí v sestavě postrádali nemocného kapitána Kratěnu a i kvůli dalším absencím nasadil trenér Straka tři hráče partnerských Klatov a juniora Suchého. Přesto Indiáni začali aktivně, vyloučení Poláška ale nepotrestali. V deváté minutě se připomněli také hosté, bombu Barinky z levého kruhu ovšem stačil Machovský reflexivně vyrazit. Z protiútoku nestačil exsparťan Bližňák z bezprostřední blízkosti překonat klečícího Lukáše. Hostující brankář měl štěstí v 15. minutě, kdy mu vypadl kotouč z výstroje a Beran nedokázal zakončit do odkryté branky.

Na druhé straně necelé dvě minuty před koncem první třetiny vypálil při přečíslení tři na dva nebezpečně z mezikruží Buchtele a jeho následnou dorážku Machovský nadvakrát vleže zlikvidoval.

Začátek prostřední části patřil Indiánům, pozorného Lukáše ovšem nepřekonal ranou bez přípravy Kubalík a za chvíli ani na brankovišti nekrytý Bližňák. Za chvíli musel spraťanský druhý brankář zastavit tvrdou střelu Holého z prostoru mezi kruhy. Poté se hrálo nahoru dolů a hosté zahrozili po polovině utkání pokusy aktivního Buchteleho a Klimka.

Netík s Hamiltonem zařídili výhru

Ve 34. minutě po rychlém brejku vybídl Sklenička ke skórování Preisingera, jenž ale odkrytou branku minul. Chvilku poté se naopak do vedení dostali hosté, když Kumstát ujel Jeřábkovi a uspěl s bekhendovým zakončením po ledě. Vzápětí po závaru v plzeňském obranném pásmu nepřidal druhou branku Cingel, na druhé straně při hře čtyři na čtyři Lukáš skvěle vytěsnil mimo ránu bez přípravy před brankou osamoceného Preisingera.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté, přesto domácí vyrovnali. Ve 48. minutě totiž potrestal při přesilové hře vyloučení Formana svižnou střelou zápěstím Lev. O necelé tři minuty později však zužitkovali početní výhodu také Pražané, když Čajkovskému trefu na 1:2 křížnou přihrávkou připravil Hlinka. Domácí odpověděli v 52. minutě také během přesilovky, ve které skóroval střelou bez přípravy opět Lev.

Stav 2:2 vydržel ale pouze necelé dvě minuty, v jejichž průběhu Pecha vychytal Machovský a Kudrna mířil do pravé tyče. Poté však po střílené přihrávce Poláška rozhodl o výsledku utkání zblízka pohodlně Netík a výhru hostů navýšil po samostatném úniku na 2:4 Hamilton.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 48. Lev (Kracík), 52. Lev (Jeřábek, Kracík) - 36. Kumstát (Eminger), 50. Čajkovský (J. Hlinka, J. Mikuš), 54. Netík (Polášek), 56. Hamilton (Cingel). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 6120.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Chalupa, Holý, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Poletín, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, F. Suchý - Schleiss, Lev, M. Beran. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Sparta Praha: Lukáš - Čajkovský, Barinka, Eminger, Polášek, Hrbas, J. Mikuš - Netík, Klimek, Buchtele - Sabolič, J. Hlinka, Kumstát - Hamilton, Cingel, A. Kudrna - M. Procházka, Pech, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice