Hlavní obsah

Zlín - Hradec Králové 2:1Zlín vyhrál nad Hradcem Králové a poprvé doma naplno bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Popelka 1 : 0
34. Veselý 2 : 0
51. Jank 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili ve 23. kole Tipsport extraligy Hradec Králové 2:1 a na jedenáctý pokus poprvé v této sezóně doma naplno bodovali. O branky vítězů se postarali ve druhé třetině Michal Popelka a kapitán Ondřej Veselý. Za Mountfield pouze snížil v 51. minutě obránce Bohumil Jank.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Pavel Kubiš (vlevo) a obránce Hradce Stanislav Dietz.

Článek

Zlín začal aktivně, ale hradecká obrana byla pozorná a do větších šancí soupeře nepouštěla. Na druhé straně naopak Kašík zabránil semaforem v otevření skóre Koptovi. Následně hosté zahrozili při početní výhodě, ovšem Šimánek poslal puk do boční síťky a Dej trefil tyč.

V 16. minutě při hře čtyř proti čtyřem zaváhal na útočné modré čáře Matějíček a šanci exzlínského Honejska musel zachraňovat faulem. Honejskovi se ale trestné střílení nepodařilo a před pokusem o zakončení mu odskočil kotouč. V posledních sekundách úvodní části neuspěl svou dělovkou ani zlínský bek Žižka.

Druhá třetina však začala radostí Zlínských. Neúnavný útočník Popelka, který naskočil ke svému čtvrtému zápasu ve čtyřech dnech, vyjel zpoza branky a trefil se přesně do růžku Svobodovy branky. Ve svém čtvrtém extraligovém utkání v kariéře tak oslavil premiérovou branku. Srovnat mohl Courchaine, jeho zakončení do poloprázdné branky ale zamezil Kašík.

Kašík vyrovnání nedopustil

Ve 34. minutě Zlín zvýšil. Frühaufovi odskočil puk do středního pásma v době, kdy se zrovna z trestné lavice vracel Kubiš. Hostující bek o něm vůbec nevěděl, Kubiš jej odstavil od puku a následně se prosadil ze samostatného úniku Veselý. Domácí se ale z trefy ani moc neradovali, protože k Frühaufovi spěchali lékaři.

V úvodu posledního dějství Hradec nastoupil aktivně a dostal soupeře pod tlak, snížení se ale ještě nedočkal. Málem navíc inkasoval, třetí trefa Zlína ale nemohla být uznána pro hru vysokou holí. A tak Mountfield přece jenom branku vstřelil, když se v oslabení prosadil pokusem od modré čáry Jank.

Vrátit domácím dvougólové vedení mohl Petr Holík, zblízka ale mířil vysoko. Nebezpečná byla i přesilovka Východočechů, Zlín ale odolal. To se mu povedlo i při velké příležitosti Bednáře a dorážce Kukumberga, kterou Kašík vyškrábl z brankové čáry.

23. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Popelka (A. Havlík, Kotvan), 34. O. Veselý (Kubiš) - 51. Jank (Ihnacak). Rozhodčí: Kubuš, Baluška (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3953.
Zlín: Kašík - Kotvan, Urbanec, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák - Čachotský, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Bukarts, Cibák, T. Sýkora - A. Havlík, Popelka, O. Veselý. Trenér: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Dietz, Jank, Čáp - Honejsek, Ihnacak, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, T. Knotek, Courchaine - R. Pavlík, Köhler, Kopta. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín