Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 7:6 SNMladá Boleslav porazila v thrilleru Plzeň po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Jarůšek 1 : 0
5. Stříteský 2 : 0
13. Trončinský 3 : 0
18. Urban 4 : 0
23. Pulpán 4 : 1
25. Urban 5 : 1
26. Hossa 5 : 2
26. Jarůšek 6 : 2
29. Indrák 6 : 3
37. Indrák 6 : 4
43. Pulpán 6 : 5
46. Kracík 6 : 6
65. Žejdl (rozhodující nájezd) 7 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi přestříleli ve 23. kole Tipsport extraligy v souboji o druhou příčku Plzeň 7:6 po samostatných nájezdech, přesto zůstali za svým sokem v tabulce o skóre třetí. Středočeši přitom první třetinu vyhráli drtivým skóre 4:0 a poté vedli i 6:2, ale za stavu 6:6 čelili trestnému střílení. Nakonec ale trefou Lukáše Žejdla v nájezdech vyhráli popáté za sebou a prodloužili tak zároveň bodovou šňůru v domácím prostředí na dvanáct vystoupení od začátku ročníku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Richard Jarůšek (vlevo) a Lukáš Pabiška z Boleslavi se radují.

Článek

Už ve čtvrté minutě otevřel dlouhý střelecký účet zápasu přímo z bodu pro vhazování Jarůšek. Chvilku na to musel na trestnou lavici Hossa, ale předčasně ho vrátil do hry Stříteský, když využil zacloněného výhledu brankáře Machovského. Na konci osmé minuty v závěru další přesilovky nahodil Ovčačík puk na teč Hruškovi, jenže Machovský byl opět na místě.

Ve 13. minutě se ve středním pásmu protlačil do samostatného úniku bek Trončinský a v koncovce si mazácky poradil, čímž vyhnal z branky Machovského. Vystřídal ho Polívka. Plzeň byla v první části neškodná, jen v 15. minutě zahrozil Hossa, když se dostal až před Ritticha, svůj předchozí prohřešek však odmazat nedokázal. Další přesilovku pak navíc na druhé straně využil ještě Urban.

Z druhého dějství utekly jen dvě minuty a v přesilovce se prosadila i Plzeň, když snížil Pulpán a odstartoval tak pořádnou divočinu. Zakrátko vrátil domácím čtyřbrankový náskok opět úspěšně tečující Urban. Jenže za 45 vteřin kontroval v přesilovce Hossa. Plzeň pak sice zchladil už po dalších 21 sekundách Jarůšek, který vzal na sebe přečíslení dva na jednoho a s pomocí horní tyče zvýšil na 6:2, ve 29. minutě ale Indrák z otočky překonal Ritticha a vykřesal svému týmu opět naději na šokující zvrat.

Po polovině zápasu mohl Plzeň naplno vrátit do hry o body v přesilovce Lev, proti jeho dorážce do odkryté branky se však stihl pohotově přesunout Rittich a puk vytěsnil. Západočeši přesto až neuvěřitelně ožili a byl jich plný led. V další početní výhodě měl ve 36. minutě ideálně nabito Sýkora, jenže ránu bez přípravy namířil pouze do Rittichovy hrudi. Záhy ale následovala další přesilovka, v ní už se znovu trefil Indrák a snížil na 4:6.

V nájezdech rozhodl Žejdl

Indiáni vycítili šanci a nahlodanému sebevědomí domácích, jež se možná až příliš bavili ofenzivními manévry, zasadili další direkty. Dokonce v oslabení se podruhé v duelu prosadil bek Pulpán, v polovině 46. minuty vyrovnal Kracík a mladoboleslavští trenéři sáhli k oddechovému času.

V 51. minutě si navíc pomohl faulem Stříteský a sudí nařídili trestné střílení. Kubalík mohl dokonat výjimečný obrat, zakončení mu ale vůbec nevyšlo. Přes několik šancí na obou stranách nepřinesl rozuzlení zbytek základní hrací doby, ale ani následné prodloužení.

Nájezdy otevřel střelec posledních zápasů Mladoboleslavských Jarůšek, jenže ihned skvěle odpověděl Pulpán. Lencovi se pokus vůbec nepovedl, Kracík napálil horní tyč. Pak uspěl Žejdl, Hossa už nikoliv.

23. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 7:6 po sam. nájezdech (4:0, 2:4, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Jarůšek (Trončinský, Ovčačík), 5. Stříteský (L. Pabiška), 13. Trončinský (Jarůšek, D. Výborný), 18. Urban (Stříteský, D. Výborný), 25. Urban (Bárta, M. Látal), 26. Jarůšek (Kučný), rozhodující sam. nájezd Žejdl - 23. Pulpán (J. Sýkora, Hossa), 26. Hossa (Pulpán, J. Sýkora), 29. Indrák (D. Kubalík, Kracík), 37. Indrák (Kracík, Lev), 43. Pulpán (Poletín), 46. Kracík (Indrák). Rozhodčí: Polák, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:6, navíc Indrák (Plzeň) 10 min. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 3997.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trška, Kučný, Trončinský, Ovčačík - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - M. Látal, Urban, Kubica - Hyka, Žejdl, Lenc - Bárta, R. Hruška, Musil. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Plzeň: Machovský (13. Polívka) - Jeřábek, Chalupa, Holý, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Schleiss, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - M. Beran, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: