Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 1:4Karlovy Vary po více než třech letech uspěly v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Rohan 0 : 1
38. Benák 0 : 2
41. Kubát 1 : 2
53. Rachůnek 1 : 3
54. Gorčík 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve 24. kole extraligy 4:1 v Litvínově, kde ve vzájemných soubojích čekali marně na bodový zisk od března 2012. Západočeši tak obhájcům titulu, kteří zůstávají poslední, odskočili v tabulce na čtyři body.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Karlovarský Sebastian Gorčík překonává gólmana Litvínova Jaroslava Januse.

Článek

Karlovarští odstartovali podkrušnohorské derby trochu nešťastně, když už po 42 vteřinách fauloval vysokou holí jejich kapitán Bičánek a inkasoval trest na dvě plus dvě minuty. Slibnou výhodu však zanedlouho pokazil domácí bek Kubát, jenž si pomohl sekáním při úniku Gorčíka. Ten i přesto zvládl zakončit a Janus musel vytáhnout dobrý zákrok.

Jen co se poměr sil na ledě vyrovnal, začali hosté přebírat iniciativu, byli o něco živější a Janus musel řešit ošemetnější situace. Při jedné z nich ho zachránilo až příliš dlouhé přemítání Rodneyho nad zakončením. Na začátku 12. minuty si Litvínov zahrál poprvé přesilovku, když svou holí fauloval opět Bičánek. A domácí se nepoučili - Rohan vybojoval puk ve středním pásmu a povedenou ranou otevřel v oslabení skóre.

Druhé dějství příliš vzruchu nenabídlo. Až na konci 36. minuty zůstal kotouč volně za Závorkou, jeden z hostujících hráčů ho ale skokem plavmo odklidil včas do bezpečí. Hosté přesto navýšili své vedení, když najíždějící Benák usměrnil Rachůnkovu nabídku.

Po návratu ze šaten oživil už po 28 sekundách naděje domácích Kubát, jenž netradičně vyřešil přečíslení, když zvolil místo nahrávky kousek za modrou čárou nekompromisní ránu na Závorku a byl úspěšný.

V polovině třetí části nabídl Piroš svým faulem Západočechům 25 vteřin dvojnásobné přesilovky, ti si sice kloudnou příležitost nevypracovali, jenže Hüblův další prohřešek tuto výhodu vzápětí prodloužil o déle než minutu. I v tomto případě Verva skvěle bránila, jenže v pokračující klasické přesilovce vyrazil Janus betonem Benákovu bombu přímo před Rachůnka, jenž nezadržitelně pálil do odkryté branky - 1:3.

Definitivu pak zajistil hostům o 69 vteřin později Gorčík, který zasadil zaskočeným domácím čtvrtý úder.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 41. Kubát (Trávníček) - 13. T. Rohan, 38. Benák (Marosz, T. Rachůnek), 53. T. Rachůnek (Benák), 54. Gorčík (Osmík). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4124.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Baránek, F. Pavlík, Frolo - M. Hořava, Hanzl, Lukeš - Jánský, Hübl, Trávníček - Válek, Havlíček, Piroš - Jurčík, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.
Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, Benák, Sičák, Rodney, Gulaši, Redlihs - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Duda - Koblasa, Kůs, Vachovec - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Reklama

Související témata: