Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 3:2 SNPlzeň na nájezdy přetlačila Třinec a ukončila sérii tří proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Lev 1 : 0
30. Plíhal 1 : 1
31. Kubalík 2 : 1
56. Linhart 2 : 2
65. Sýkora (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 24. kole Třinec 3:2 po samostatných nájezdech a přerušili sérii tří proher, během nichž navíc dvakrát prohráli právě na penalty. Ve vyrovnaném utkání sice domácí dvakrát vedli, hosté ale dokázali vždy vyrovnat a o bonusovém bodu pro Západočechy rozhodl vítězným nájezdem Ján Sýkora.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jiří Polanský (vlevo) z Třince a Jakub Jeřábek z Plzně.

Článek

Domácím vyšel vstup do zápasu. Díky lepšímu pohybu získali možnost přesilové hry, kterou využil v šesté minutě ranou bez přípravy od modré čáry Lev. O tři minuty později podnikl útočný výlet až před třineckou branku bek Pulpán, ale Hamerlík si s jeho střelou poradil.

Za chvíli stačil gólman Ocelářů reflexivně vyrazit také teč Kubalíka a jeho spoluhráči postupně převzali iniciativu. Indiáni ovšem jejich náporu odolali v oslabení v závěru první třetiny a krátce po pauze Rákos v dobré pozici mířil pouze do břevna a za chvíli před brankou nekrytý Hrňa trefil Machovského.

Hosté sice dokázali Indiány uzamknout v jejich obranném pásmu, své příležitosti však často překombinovávali. Naopak po rychlém brejku na druhé straně zahrozil ve 29. minutě dorážející Johnson. Vyrovnání zajistil Třinci v polovině utkání Plíhal, který během početní výhody skóroval po spolupráci s Klepišem bekhendovou střelou. Domácí ovšem dokázali za 23 vteřin odpovědět druhým gólem, když Kubkovo nahození úspěšně tečoval patnáctigólový kanonýr Kubalík.

Viditelně povzbuzení Indiáni následně mohli ve dvou přesilových hrách své vedení navýšit. Po ideální přihrávce Lva ale Indrák místo odkryté branky napálil jen levou tyč. Při šancích Kubalíka a Hossy už uchránil Oceláře od pohromy pozorný Hamerlík. Jeho protějšek Machovský svůj tým podržel v úvodu závěrečné dvacetiminutovky, kdy v rychlém sledu vyrazil střely Adamského a Hrni z bezprostřední blízkosti.

Hosté si svoji snahu o vyrovnání zkomplikovali čtvrtým útočným faulem v utkání, Johnson však ve 48. minutě zblízka zakončil nad. Domácí se poté soustředili na bránění těsného náskoku. Recept na jejich pozornou defenzivu našel až v 56. minutě Linhart, který po ideální přihrávce Chmielewskeho srovnal ranou z levého kruhu na 2:2.

Zápas tak dospěl do prodloužení, na jehož začátku nepotrestal zaváhání domácí obrany z mezikruží zakončující Dravecký. O zisku druhého bodu pro Indiány rozhodl vítězným nájezdem v páté sérii Sýkora.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. náj. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Lev (Kubalík, Jeřábek), 31. Kubalík (Kubka, Indrák), rozhodující nájezd J. Sýkora - 30. Plíhal (Klepiš, Dravecký), 56. Linhart (Chmielewski). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 3170.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Chalupa, Holý, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, Kubalík - Schleiss, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - M. Beran, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Třinec: Hamerlík - Nosek, Linhart, Galvas, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Foltýn - Dravecký, Matuš, Klepiš - Tybor, Polanský, Adamský - Rákos, Plíhal, Hrňa - Christov, Kopecký, Rufer. Trenéři: Mucha a Malík.

Reklama

Související témata: