Hlavní obsah

Plzeň - Dukla 3:0Rychlý úder, potom ještě dva góly navrch. Plzeň porazila Duklu a přezimuje na čele

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hořava 1 : 0
55. Baránek 2 : 0
90. Kovařík 3 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Byla to jednoznačná partie. Fotbalisté Plzně si v duelu 16. kola Synot ligy s přehledem došli pro vítězství, pražskou Duklu porazili 3:0 a přezimují v pozici lídra. Na druhou Spartu mají nadále náskok tří bodů. Branky Viktorie obstarali Tomáš Hořava, Jan Baránek a Jan Kovařík.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Tomáš Hořava (vpravo) a Michal Ďuriš z Plzně se radují z gólu proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Plzeň udeřila bleskově: ve 4. minutě ztratili hosté míč před vlastním pokutovým územím, zmocnil se ho Hořava, jehož střela levačkou zaplula k tyči. Brzy mohl zvýšit Michal Ďuriš, jeho střelu na poslední chvíli obrana Dukly zblokovala. V 25. minutě se málem prosadil autor vítězné branky v duelu v Jablonci, mladý stoper Jan Baránek. Vystřelil pohotově z jedné, Filip Rada však předvedl vynikající zákrok.

Hrálo se výrazně podle domácích not. V závěru prvního poločasu hlavičku kapitána Daniela Koláře zastavilo břevno, vzápětí pálil Ďuriš těsně vedle.

Viktorii se mohlo pohrdání šancemi vymstít, krátce před přestávkou se v obrovské příležitosti zjevil Tomáš Přikryl. Záložník Dukly měl před sebou odkrytou branku, nastřelil však na brankové čáře stojícího Patrika Hrošovského.

Druhý poločas začal jako ten první: gólem domácích. V 55. minutě se centr Hrošovského snesl na hlavu Baránka, který zblízka nezaváhal - 2:0. Byl to už čtvrtý gól 22letého obránce v lize na podzim, navíc se trefil ve čtvrteční osmifinálové odvetě MOL Cupu v Brně.

Další branku mohli Západočeši přidat v 73. minutě, Kolářův volej ztečoval nad Branislav Miloševič. Západočeši měli dál navrch, třešničku na plzeňský dort přidal v poslední minutě utěšenou ránou pod břevno Kovařík.

16. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Dukla Praha 3:0 (1:0)
Branky: 4. Hořava, 55. Baránek, 90. Kovařík. Rozhodčí: Hrubeš - Hock, Kubr. ŽK: Baránek, Kovařík - Přikryl. Diváci: 9873.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hejda, Limberský - Hořava, Hrošovský (68. Procházka) - Kopic (86. Petržela), D. Kolář, Kovařík - Ďuriš (74. Holenda). Trenér: K. Krejčí.
Dukla: F. Rada - Miloševič (86. Vrzal), Gorkšs, Štetina, Jurendič - Marek Hanousek, Považenec, Čajič (76. Daniel Tetour) - Berger, Beauguel, Přikryl (76. Néstor). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: