Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 0:1Mladé Boleslavi na vítězství stačil jediný gól, obstaral ho kapitán

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Výborný 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic podlehli v dohrávce 8. kola extraligy Mladé Boleslavi 0:1. Třetí prohru v řadě jim připravil David Výborný jediným gólem utkání ze 44. minuty. Čerstvě nominovaný mladoboleslavský reprezentant David Rittich si podruhé v ročníku připsal vychytanou nulu. Středočechům se na ostravském ledě povedlo zvítězit teprve podruhé z posledních devíti pokusů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

(Zleva) Radan Lenc z Mladé Boleslavi, Lukáš Kucsera a Petr Kolouch z Vítkovic a Tomáš Hyka z Mladé Boleslavi.

Článek

Důraz na defenzívu vyzařoval z obou týmů a jinak svižný hokej tak strádal nedostatkem šancí. Přejít střední pásmo byl až na výjimky skoro nesplnitelný úkol. Domácím, kterým před utkáním vypadl ze sestavy nejproduktivnější hráč Balán, se povedlo přečíslit soupeře zásluhou vtipné Kucserovy zadovky v 15. minutě, ale Kudělka ztroskotal na Rittichovi.

Více se přehuštěný prostor logicky uvolnil v přesilových hrách. Pabiškovi se v ní v 16. minutě po odraženém puku otvírala dokonce i prázdná branka, ale jeho dorážku zastavil Strapáč.

Nástup do druhé části patřil Mladé Boleslavi, která bezvadným bruslením několikrát zamotala vítkovickou obranu. Pabiškova rána zpřed brankoviště lízla horní tyčku a ve 29. minutě do Urbanovy dorážky v poslední chvíli parádně vsunul beton Dolejš. Domácí pak znovu vyrovnali hru a odpověděli i příležitostí Vandase, který po chytré Kucserově zpětné přihrávce ale trefil jen boční síťku branky.

Taktickou bitvu mohl v 43. minutě naklonit na vítkovickou stranu Tomi, který ze své oblíbené parkety na pravém křídle zápěstím zpoza beka trefil tyč. Vzápětí udeřilo na protější straně a Výborný nenápadnou střelou švihem překonal Dolejše, který nic neviděl přes stínujícího Pabišku.

Gól na domácí dolehl, skvělé bruslících hostů bylo najednou plné kluziště. Jen díky Dolejšovi a štěstí Vítkovice během příštích deseti minut nenabraly výraznou ztrátu. Hyka a Musil trefili tyčky, Dolejš zmařil sólo Jarůška s Urbanem i Žejdlův nájezd. Domácí ani přes závěrečnou power play už na bod nedosáhli.

Dohrávka 8. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávka: 44. D. Výborný (L. Pabiška). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 3612.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor - Szturc, Strapáč, Ölvecký - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, Burger, E. Němec - M. Hlinka, Jáchym, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - M. Látal, Urban, Pacovský - Hyka, Žejdl, Lenc - Musil, R. Hruška, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama