Hlavní obsah

Plzeň - Villarreal 3:3Plzeň se rozloučila s pohárovou Evropou remízou, a ve skupině tak neskončila poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kolář (penalta) 1 : 0
40. Bakambu 1 : 1
62. Dos Santos 1 : 2
65. Kovařík 2 : 2
90. Hořava 3 : 2
90. Bruno 3 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Alespoň remízou s momentálně pátým celkem španělské ligy Villarrealem se rozloučili fotbalisté Plzně s letošním nepovedeným účinkováním na evropské pohárové scéně. V pozměněné sestavě sice vykročili do posledního zápasu slibně a rychle vedli, nakonec ale byli rádi, že po divoké přestřelce v závěru uhráli nerozhodný výsledek a neskončili tudíž ve skupině E poslední.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský Daniel Kolář proměňuje penaltu proti Villarrealu v utkání Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Lepší začátek si snad Plzeň nemohla ani vysnít... Slovinský obránce ve službách Villarrealu Jokič totiž pronikajícího Kopice jen stínoval, aby si vzápětí sáhl v šestnáctce na míč rukou. Kolář nařízenou penaltu proměnil, takže domácí už po osmi minutách vedli. „Úvod zápasu nám skutečně nahrál," přiznával trenér Karel Krejčí, jenž svým svěřencům opakovaně připomínal, že se musí rozloučit s pohárovou Evropou důstojně.

V praxi to pochopitelně znamenalo výhru, k níž měl jeho tým nakročeno slibně. A nic na tom neměnilo, že z houstnoucí mlhy vyráželi Španělé k výpadům. Bolek zaskakující v bráně místo Kozáčika si ovšem se střelou Soriana poradil, v další velké příležitosti pak Soldado jeho bránu přestřelil.

Plzeňská obrana sice dvě horké chvíle přečkala, ale v závěru poločasu trestuhodně zaváhala. Baránek prohrál souboj s Bakambuem, konžský útočník udělal kličku i Bolkovi a do prázdné brány pohodlně vyrovnal.

Pět minut půli měl Bakambu příležitost skóre otočit úplně, ale Bolek se zaskvěl a jasnou příležitost mu zmařil, po hodině hry se však po střele střídajícího náhradníka Dos Santose ani nepodíval.

Plzeň promptně odpověděla zásluhou hlavičkujícího Kovaříka a v tu chvíli jako by si znovu připomněla trenérova slova. Najednou se probrala a zase se hnala za výhrou. Pár nadějných možností si v závěru utkání skutečně připravila, neboť střídající Mahmutovič hru oživil.

Najednou se probrala a zase se hnala za výhrou. Pár nadějných možností si v závěru utkání skutečně připravila, neboť střídající Mahmutovič hru oživil, a v poslední minutě se dočkala zásluhou Hořavy  třetí trefy. Vítězná však nebyla, neboť Bruno v posledních vteřinách nastavení vyrovnal a Plzni tak výhru sebral. Pro českého mistra tak mohlo výt útěchopu alespoň to, že neskončil ve skupině poslední.

Evropská liga - skupina E:
Viktoria Plzeň - Villarreal FC 3:3 (1:1)
Branky: 8. Kolář z penalty, 65. Kovařík, 90.Hořava - 40. Bakambu, 62. Dos Santos, 90. + 3. Bruno.. ŽK: Matějů, Kopic, Kučera, Mahmutovič - Jokič. Rozhodčí: Chapron - Cano, Debart (všichni Francie). Diváci: 10 071.
Plzeň: Bolek - Matějů, Hejda, Baránek, Limberský - Kučera (88. Procházka), Hořava - Kopic (83.Petržela), Kolář, Kovařík - Holenda (71. Mahmutovič). Trenér: Krejčí.
Villarreal: Barbosa - Rukavina, Musacchio, Ruiz, Jokič (43. Marín) - Samu (56. Dos Santos), Trigueros, Bruno, Castillejo (72. D. Suárez) - Bakambu, Soldado. Trenér: Marcelino.

Reklama

Související témata: