Hlavní obsah

Hradec Králové - Vítkovice 5:2Šimánek po odmlce skóroval, Hradec Králové porazil Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Červený 1 : 0
8. Šimánek 2 : 0
22. Tomi 2 : 1
24. Dej (trestné střílení) 3 : 1
32. Vandas 3 : 2
33. Ihnacak 4 : 2
48. Bednář 5 : 2
Záznam online reportáže

Po měsíci a půl se trefil bývalý reprezentant ve službách Hradce Králové Jiří Šimánek. Hradec Králové i díky jeho zásahu zdolal ve 27. kole hokejové extraligy Vítkovice 5:2. Východočeši tak i počtvrté pod koučem Vladimírem Kýhosem bodovali, třikrát z toho vyhráli. Ostravané naopak vyšli počtvrté v řadě naprázdno.

Foto: David Taneček, ČTK

Jiří Šimánek (vpravo) z Hradce Králové střílí gól, zleva Karol Sloboda a brankář Pavel Kantor z Vítkovic.

Článek

Duel byl od začátku soubojem brankářů, kteří spolu dvě sezony tvořili gólmanskou dvojici královéhradeckého týmu. Kantor byl na východě Čech dlouho jedničkou, jenže v minulém ročníku ho postupně z této pozice vytlačil Kacetl a Kantor proto řešil situaci odchodem do Vítkovic.

Nakonec proti sobě stáli vlastně jen jednu třetinu - a ta vyšla lépe Kacetlovi. Hradec byl totiž od začátku lepší než soupeř ze severu Moravy. Svůj tlak navíc dokázal zužitkovat. Povedlo se mu to dvěma zásahy v rychlém sledu. Nejprve se v šesté minutě prosadil Červený, který využil výbornou zpětnou přihrávku Kanaďana Courchaina.

O dvě minuty později pak skóroval křídelník první formace a ještě do minulého týdne kapitán mužstva Šimánek. Kantora přelstil perfektním manévrem a bekhendovou střelou. Pro bývalého reprezentanta to byla teprve druhá branky v sezoně, trefil se po měsíci a půl, naposledy totiž slavil gól 23. října v duelu s Pardubicemi.

Na začátku druhé třetiny skončil souboj Kacetl - Kantor. Ve 22. minutě totiž překonal domácí jedničku Tomi a gólman se při snaze zabránit brance zranil. Vystřídal ho matador Svoboda, jenž v Hradci plní roli dvojky. Druhá část se poté změnila v mírnou přestřelku. Nejprve proměnil trestné střílení domácí Dej a poté padl neuvěřitelný gól.

Ve 32. minutě měl Hradec výhodu, sudí signalizovali vyloučení jednoho z vítkovických hráčů, Svoboda proto odjel z brány na střídačku a domácí hráli v šesti. Skončilo to však blamáží: Šimánek se snažil přihrát obráncům, jenže namířil přímo mezi ně a puk dojel až do brány. Branka byla připsána Vandasovi.

Mountfield však bleskurychle zareagoval. V následné přesilovce zakončil perfektní kombinaci s Pilařem Kanaďan Ihnacak. Potěšil tak svého otce, bývalého československého reprezentanta Petera Ihnačáka, který se na zápas přijel podívat.

Také ve třetí části byli Východočeši jasně lepší. Kantor však odolával. Překonal ho po líbivé individuální akci už pouze Bednář a dal teprve svůj čtvrtý gól v sezoně. Hradec poté bez potíží uhájil výhru za tři body.

27. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Steel 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Červený (Courchaine), 8. Šimánek (J. Kudrna), 24. Dej z trest. střílení, 33. Ihnacak (Pilař, J. Kudrna), 48. Bednář (Pláněk) - 22. Tomi (Hovorka), 32. Vandas. Rozhodčí: Hodek, Lacina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4129.
Hradec Králové: Kacetl (22. A. Svoboda) - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Dietz, Vašíček, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Honejsek, Beránek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.
Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor - Szturc, Strapáč, Ölvecký - Vandas, Kolouch, E. Němec - Hovorka, Burger, Tomi - Štencel, Jáchym, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata: