Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 0:1Trápení Vítkovic trvá, doma podlehly Kometě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Kuboš 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic podlehli v 28. kole extraligy Brnu 0:1 a utržili už pátou porážku v řadě. Rozhodl o ní v přesilovce v 39. minutě jediným gólem bývalý vítkovický obránce Petr Kuboš. Brankář Karel Vejmelka ve svém druhém utkání v barvách Komety uhájil čisté konto a v brněnských službách zatím ještě neinkasoval. Kometa nad Vítkovicemi ve vzájemném utkání vyzrála po šesti prohrách v řadě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Komety Jakub Koreis (nahoře) a útočník Vítkovic Peter Húževka.

Článek

Brno na Vítkovice vyrukovalo poprvé s brankářem Vejmelkou v zahajovací sestavě a v úporně defenzivní bitvě mu roli usnadnilo solidní obranou, kterou se oba týmy snažily zlomit sérii porážek.

V rozháraném duelu se jako první k vedoucímu gólu přiblížili domácí, ale Strapáč nedokázal dorazit střelu Ölveckého. Úplně nejlepší palebnou pozici v první části měl těsně před koncem dvacetiminutovky Vandas, ale z brankoviště Vejmelku nepřekonal.

Ostravané, kteří se opět museli obejít bez neproduktivnějšího hráče Balána i nejlepšího střelce Kucsery, začali aktivněji i druhé dějství, ale zhruba od půlky zápasu se stále více prosazovala Kometa. Zejména v pasážích, kdy se domácí nechali strhnout a otevřeli hru.

Po jednom z brejků byl sám před brankou Ostřížek, ale Dolejš zavčas sklapl betony. Bezbrankový stav změnila až brněnská přesilovka, v níž si z modré čáry nenápadně sjel před Dolejše Kuboš a v 39. minutě usměrnil do sítě Čermákovu přihrávku.

Hosté dohrávali utkání bez zraněného elitního centra Němce, ale křečovité snaze soupeře bez potíži odolali. Vítkovice Vejmelku vůbec neohrozily ani z přesilovek i krátké power play, podruhé za sebou na domácím hřišti prohrály 0:1 a v posledních tří domácích utkáních nebodovaly.

28. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 39. Kuboš (L. Čermák, Kaberle). Rozhodčí: Baluška (SR), Novák - Lukš, Skopal. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 6016.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Štencel, Kovář, Pastor, Klok - Szturc, Strapáč, Ölvecký - Vandas, Kolouch, E. Němec - Hovorka, Burger, Tomi - J. Káňa I, Jáchym, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.
Brno: Vejmelka - Kuboš, Kaberle, Dujsík, Hanzlík, Štindl, Malec - H. Zohorna, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Ostřížek, Burian - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa II - T. Svoboda, Koreis, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: