Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 2:4Hokejisté Plzně i potřetí v sezóně porazili Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Poulíček 1 : 0
23. Bližňák 1 : 1
30. Sklenička 1 : 2
35. Kracík 1 : 3
41. Redenbach 2 : 3
57. Indrák 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli ve 28. kole extraligy na ledě Pardubic 4:2 a i ve třetím vzájemném zápase v sezóně tak Východočechy porazili. Indiáni o zisku tří bodů rozhodli ve druhé třetině, ve které třikrát skórovali. Plzeň v Pardubicích uspěla, i když postrádala svého nejlepšího střelce Dominika Kubalíka.

Foto: David Taneček, ČTK

David Sklenička (vlevo) a Mário Bližňák z Plzně oslavují gól.

Článek

Pardubický klub před utkáním vzdal hold někdejšímu útočníkovi Stanislavu Prýlovi a na jeho počest vyřadil ze své sady dres s číslem 6. Poprvé v sezoně se v sestavě Dynama objevil útočník Jiří Cetkovský, který se v létě nevešel do kádru. Při současné marodce se však trenéři rozhodli využít jeho služeb.

Domácí začali odvážně a už v první minutě promarnil jasnou šanci Nahodil. Plzeň poprvé zahrozila v přesilovce, kdy se Maxwell musel rychle přemístit při střele Indráka. Jinak měl práci zejména plzeňský brankář Machovský. Ten si připsal několik těžkých zákroků, ale ve 13. minutě už nestačil na bekhendový pokus Poulíčka. Po krásné kombinaci pak mohl zvýšit Moučka, ale nedokázal trefit prázdnou branku.

Plzeň ve druhé třetině otočila zápas

Plzeň se pořádně rozjela až po přestávce, čemuž pomohla i brzká přesilovka pět na tři, kterou střelou z mezikruží zužitkoval Bližňák. Stejnou výhodu měli k dispozici i domácí hráči, ale nedokázali kvalitně zakončit. Naopak už při klasické přesilovce ujel domácím obránce Sklenička a po krásné kličce překonal Maxwella podruhé.

Pardubice se nemohly pořádně dostat do hry, navíc Poulíček za faul vysokou holí inkasoval čtyřminutový trest. Plzeň dokázala jeho prohřešek potrestat ještě před koncem první dvouminutovky, když se přesně do šibenice trefil Kracík. Pokračující výhodu pak mohl zužitkovat i Schleiss, ale Maxwell se tentokrát stihl přesunout.

Přesilovou hrou si na začátku třetí části pomohly i Pardubice, když Redenbachovo nahození prošlo přes clonu před Machovským až do sítě. Jednobrankové vedení už si Škoda chránila pečlivěji a soupeře vůbec nepouštěla do šancí. Dvoubrankové vedení jí naopak mohl vrátit Lev, ale s blafákem neuspěl.

Na druhé straně se do šance proháčkoval v 52. minutě Tomášek, ovšem plzeňského brankáře neprostřelil. Plzeň definitivně rozhodla tři minuty před třetí sirénou, když Maxwell nedosáhl na Indrákovu střelu z dálky. Pardubice tak nedokázaly v domácím prostředí potvrdit páteční zisk bodů z Mladé Boleslavi a nevyužily šanci posunout se do elitní desítky.

28. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávka: 13. Poulíček (Nahodil), 41. Redenbach (Čáslava) - 23. Bližňák (Hossa, Kratěna), 30. D. Sklenička, 35. Kracík (Jeřábek, Schleiss), 57. Indrák. Rozhodčí: T. Horák, Polák - Kis, Lučan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. Diváci: 7244.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, M. Šeda, L. Havlík, Ščotka, Zdráhal - Poulíček, Nahodil, Rolinek - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - J. Svoboda, Tomášek, Moučka - Panna, Kaut, Cetkovský. Trenéři: R. Král a M. Zadina.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Holý, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, Schleiss - Kratěna, Bližňák, Lev - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: