Hlavní obsah

Brno - Litvínov 1:3Hokejisté Komety vstřelili znovu jen jeden gól, poslední Litvínov veze z Brna tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pavlík 0 : 1
31. Němec 1 : 1
35. Frolo 1 : 2
44. Jánský 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova zvítězili v úterní dohrávce 17. kola Tipsport extraligy v Brně 3:1. Úřadující mistr je v tabulce nadále poslední, na desátou příčku zaručující start v předkole play off však ztrácí už jen pět bodů. Kometa prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů. Popáté v řadě navíc vstřelila pouze jeden gól.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský obránce Tomáš Malec (vlevo), Ondřej Jurčík z Litvínova a brankář Komety Marek Čiliak v dohrávce 17. kola Tipsport extraligy.

Článek
Fotogalerie

Obhájce titulu začal v Brně velmi dobře, od začátku utkání byl nebezpečný a v páté minutě si vynutil faul. Koreisovo vyloučení za nebezpečnou hru vysokou hůl nekompromisně potrestal ranou od modré čáry Pavlík.

Verva hýřila aktivitou, Brňané hráli nedisciplinovaně, čehož hosté mohli několikrát využít. Především akce Jánského zaváněla druhou brankou, ale Čiliakovi pomohla horní tyč. Tým kouče Rulíka nevyužil ani dvojnásobnou přesilovku, první třetinu ovšem vyhrál zaslouženě. Kromě střel Kováčika a Buriana si Kometa mnoho nebezpečných šancí nevytvořila.

Ve druhé části hry byla o něco lepší Kometa, ale bylo vidět, že není v herní pohodě a především v útočné fázi se hodně trápí. Brankáře Petráska domácí zaměstnávali především v přesilovkách, ale i tak dlouho čekali na nějakou větší šanci. Brňané se však po tuhém dobývání litvínovské klece dočkali. Ve dvojnásobné přesilovce našel Hruška volného Vojtěcha Němce, kterému stačilo zakončit do prázdné brány.

Chybu Kaberleho využil Frolo

Už se zdálo, že Kometu vyrovnávací branka nastartuje, jenže pět minut před druhou přestávkou udělal zkušený bek Kaberle obrovskou chybu, kterou využil Frolo. Litvínovský obránce se od modré čáry řítil sám na Čiliaka a po parádní kličce do forhendu poslal hosty podruhé do vedení.

A pro Brno mohlo být ještě hůř, Jánský vystihl další chybu modrobílého celku, ale tentokrát si slovenský gólman samostatný nájezd pohlídal. V závěru druhé třetiny přišla šance na srovnání. Vypálil brněnský obránce Štindl a Ostřížkova teč prošla kousek vedle Petráskovy branky.

Do poslední části vstoupili lépe hosté, kteří velmi brzy zmrazili celou DRFG Arenu, zaplněnou 6839 diváky. Ve 44. minutě pláchl brněnské obraně Jánský a jeho střela z levého kruhu zapadla od tyče do brány.

Následně mohl snížit Němec, ale nedokázal usměrnit poskakující kotouč do odkryté brány. Střelecké trápení Komety tak pokračovalo i v dnešní dohrávce, domácí se i v pátém utkání za sebou nevzmohli na víc než jeden gól.

Navíc z posledních čtyř zápasů nedala Kometa gól ve standardním počtu hráčů na ledě. Se Zlínem, s Libercem i s Vítkovicemi vstřelili Brňané branku v početní výhodě.

17. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. V. Němec (J. Hruška, Kováčik) - 5. F. Pavlík (Havlíček, T. Pavelka), 35. Frolo, 44. Jánský (Hübl, Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 6839.
Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Dujsík, Hanzlík, Malec, Kováčik, od 38. navíc Štindl - H. Zohorna, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Ostřížek, Burian - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Koreis, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Frolo, Gula - M. Hořava, Hanzl, Piroš - Jánský, Hübl, Lukeš - Jurčík, Havlíček, Gerhát - Vantuch, Smolka, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama

Související témata: