Hlavní obsah

Třinec - Zlín 3:1Třinec při Dopitově trenérské premiéře zdolal doma Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Žejdl 1 : 0
33. Cibák 1 : 1
44. Dravecký 2 : 1
59. Polanský 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince absolvovali vítěznou premiéru pod koučem Jiřím Dopitou, když v rámci 29. kola Tipsport extraligy porazili Zlín 3:1. Vítězný gól zaznamenal v přesilovce ve 44. minutě nejlepší střelec Ocelářů Vladimír Dravecký a byla to jeho třináctá trefa sezóny. Gól a přihrávku si připsal i Lukáš Žejdl, vicemistr vybojoval druhou výhru z posledních šesti zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nový trenér třineckých hokejistů Jiří Dopita během utkání se Zlínem.

Článek

V třinecké sestavě po reprezentační přestávce nastalo hotové zemětřesení. Dopita rozházel útoky i obrany, poprvé se v dresu Ocelářů objevily plzeňské posily Hossa a Sýkora, ale už po 20 sekundách mohlo být vše při starém. Hostující Burkats se krátce po úvodním buly hravě dostal přes Linharta, ale blafák mu při sólu na Hrubce nevyšel.

Třinec udeřil z první přesilovky. Sehrál ji znamenitě a ve stálém tlaku. Irgl kombinování v útočném pásmu zrychlil přihrávkou z první na Žejdla, který z mezikruží vypálil přesně k tyči a v 10. minutě dal svůj první třinecký gól po návratu z hostování v Mladé Boleslavi.

Jestliže první část zavdala třineckým fanouškům mírný důvod k optimismu, ve druhé části se otěží zápasu chytili hosté. Při napadání se vysouvali stále hlouběji za soupeřem, domácí několikrát přečíslili ve středním pásmu. Po brejku dva na jednoho Hrubec ještě kryl Ondráčkovu ránu betonem, ale vzápětí doplatil na zhoršený výhled a v 33. minutě propustil Cibákovu střelu do pravého mantinelu mezi betony za svá záda.

Štůrala Irglovu střelu vyrazil

Třinec si mohl přes zlínskou převahu vedení vzít nazpět zásluhou Irgla, ale Štůrala v 38. minutě špičkou pravého chrániče jeho umístěný pokus vykopl.

Domácí přesto soupeři gólově znovu odskočili v třetí části, do které vstoupili aktivněji a lépe. Kotvanovu hrubku po Tyborově šanci napravil ještě Štůrala, ale Třinci přinesla štěstí opět početní výhoda. Žejdl s Draveckým v ní vyšachovali hostující čtyřlístek a slovenský útočník si připsal třináctou trefu sezony.

Hosté v závěru už neměli ani zdaleka tolik ze hry. Přesto mohl vyrovnat Veselý, ale jeho kličku v přesilovce Hrubec zmařil. A dřív, než Zlín stihl odvolat gólmana, Polanský 73 sekund před koncem dorazil do sítě Douderovu střelu a definitivně rozhodl. Zlín tak ve vyprodané Werk areně prohrál a nenavázal na předešlé čtyři zápasy, ve kterých bodoval.

29. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Žejdl (Irgl, Linhart), 44. Dravecký (Žejdl), 59. Polanský - 33. Cibák (T. Sýkora, Čachotský). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Slovák, Hrabal, M. Doudera - Irgl, Žejdl, Dravecký - Hossa, Polanský, J. Sýkora - Rákos, Plíhal, Adamský - Tybor, Kopecký, Matuš - Rufer. Trenéři: Dopita a Mucha.
Zlín: Štůrala - Kotvan, Marušák, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Šťastný, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, Cibák, T. Sýkora. Trenéři Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: