Hlavní obsah

Vítkovice - Chomutov 5:4Vítkovice po dramatu udolaly Chomutov a ustřihly šňůru proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Tomi 1 : 0
7. Klok 2 : 0
9. Vandas 3 : 0
21. Kolouch 4 : 0
23. Pospíšil 4 : 1
33. Hovorka 5 : 1
53. Červenka 5 : 2
54. Sklenář 5 : 3
58. Rutta 5 : 4
Záznam online reportáže

Vítkovičtí hokejisté v sobotním 30. kole extraligy přehráli Chomutov 5:4. O prvním vítězství po šesti porážkách v řadě domácí rozhodli třemi trefami hned v úvodních devíti minutách zápasu. Přestože Piráti v závěrečné pětiminutovce stáhli skóre z 1:5 na 4:5, vyrovnat už nestihli. Lídr kanadského bodování Roman Červenka z Chomutova obohatil své konto o gól a dvě asistence.

Článek

Hrozivou sérii neúspěchů Vítkovice zarazily ve velkém stylu - už po první desetiminutovce měly nad soupeřem tři góly navrch. Slova Ostravanů o nutnosti zabrat tentokrát nezůstala jen na papíře, domácí šli od prvního buly s výrazně větším zápalem po vedoucím gólu.

Zdráhal si ve třetí minutě po drzém průniku roztáhl Kopřivu, ale nedokázal už zvednout puk přes jeho beton. Chomutovský gólman ale vzápětí svůj skvělý zákrok devalvoval hrubou chybou v rozehrávce: zpoza branky trefil spoluhráče do kalhot a Tomi do prázdné branky pohodlně zavěsil. Vítkovice skórovaly po 154 minutách.

K vítkovické touze po výhře se přidalo i štěstí. K domácím se odrážely puky, v koncovce jim vyšlo takřka vše, na co sáhli. Hned první přesilovku v sedmé minutě zužitkoval přesným švihem Klok a místo Kopřivy putoval do branky Strmeň. Ale než se stihl zahřát, lovil puk znovu z branky: po nevyužité chomutovské přesile v deváté minutě unikli v přečíslení Hovorka s Vandasem, který ho prostřelil z voleje. Další gól měl na holi Strapáč, ale těsně před koncem prvního dějství Strmeně neprostřelil.

Úvahy Pirátů na obratu vývoje vzaly za své už po 41 sekundách druhé části, po dalším brejku doklepl Kucserovu střelu do chomutovské sítě Kolouch. Severočeši pak sice, byť po kontroverzní situaci zavánějící faulem na domácího obránce, kontrovali Pospíšilem, ale Vítkovické vrátil do klidu v přesilovce ukázkovou trefou pod horní tyčku exchomutovský Hovorka.

Ačkoliv tomu nic nenasvědčovalo, z poslední pětiminutovky se vyklubalo ještě pořádné drama. Červenka v přesilovce a Sklenář z dorážky před Dolejšem v rozpětí 18 sekund snížili na 3:5 a vzkříšení hosté pak rozklepaného soupeře dusili až v drtivém tlaku. Rutta necelé tři minuty před koncem při hře šest na čtyři korigoval na rozdíl gólu, ale závěrečný nápor Pirátů zmírnil faulem v útočném pásmu Sklenář. V hektickém závěru a dramatických momentech na obou stranách už se výsledek nezměnil.

HC Vítkovice Steel - Piráti Chomutov 5:4 (3:0, 2:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 5. Tomi (E. Němec), 7. Klok (P. Zdráhal, Burger), 9. Vandas (Hovorka, Kudělka), 21. Kolouch (Kucsera), 33. Hovorka (Kucsera, Kolouch) - 23. Pospíšil (Červenka), 53. Červenka (Vondrka), 54. Sklenář (D. Květoň, Ölvecký), 58. Rutta (Červenka, Skinner). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6, navíc Červenka (Chomutov) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5043.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor, od 41. navíc Štencel - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - Hovorka, Strapáč, Maliník - Tomi, M. Hlinka, E. Němec - od 41. navíc J. Káňa I. Trenér: Svozil.
Chomutov: M. Kopřiva (7. Strmeň) - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hřebejk, Ölvecký, Sklenář - Chlouba, Dušek, Kubinčák. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice