Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 1:3Třinec uspěl pod Dopitou i podruhé, vyhrál v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Žejdl 0 : 1
25. Jašek 0 : 2
46. Žejdl 0 : 3
48. Nahodil 1 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Třince vyhráli v sobotním 30. kole extraligy na ledě Pardubic 3:1 a i ve druhém utkání pod novým trenérem Jiřím Dopitou naplno bodovali. Dvě branky vítězů zaznamenal útočník Lukáš Žejdl. Dynamo naopak potřetí za sebou vyšlo naprázdno.

Článek

Pardubický útočník Orsava nastoupil poprvé proti Třinci, ze kterého je na východě Čech na hostování, a ve čtvrté minutě mohl otevřít skóre, jenže v gólové pozici trefil jen Hrubce. Chvíli nato fauloval Šeda u mantinelu Rákose a pro oba hráče utkání skončilo. Domácí bek dostal trest ve hře, třinecký útočník opustil led na nosítkách.

Následnou pětiminutovou přesilovku Oceláři i přes soustavný tlak nezužitkovali, ale po jejím vypršení trefil Plíhal tyč. Další možnost pak při přečíslení dva na jednoho nezužitkoval Orsava. Druhou přesilovku už Třinec proměnil, když Žejdl z mezikruží zakončil rychlou kombinaci.

Ještě před přestávkou dostal za sekání trest do konce utkání Lukáš Doudera a také Dynamo mohlo hrát pět minut v převaze. Kromě dvou střel Gregorce ale domácí Hrubce pořádně neohrozili. Ve 25. minutě se naopak k vyraženému puku dostal jako první třinecký Jašek a dorážkou pod břevno zvýšil náskok hostů. Ten mohl být ještě vyšší, ovšem Maxwell zlikvidoval nájezdy Svačiny i Tybora.

Pardubice mohly snížit při čtyřminutové přesilovce pět na čtyři. Domácí v ní pálili na Hrubce jednu střelu za druhou, ale třinecký brankář v poklidu odolával. Navíc na druhé straně ujel obráncům Žejdl a střelou mezi betony zvýšil. Dynamo zakrátko snížilo, když Nahodil tečoval Gregorcovo nahození před branku.

Další nebezpečné situace před Hrubcem třinečtí hráči v poklidu zažehnávali a bez úhony přestáli i další přesilovku domácích. Pardubicím ke zvratu nepomohla ani dvouminutová hra bez brankáře. V jediné šanci Hrubec vychytal tečujícího Rapáče.

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Nahodil (Gregorc) - 17. Žejdl (Svačina, Linhart), 25. Jašek (Linhart, Kopecký), 46. Žejdl (Rufer). Rozhodčí: Lacina, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6, navíc Šeda - L. Doudera oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8925.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, M. Šeda, L. Havlík - Orsava, Nahodil, Rolinek - Poulíček, Redenbach, Marcinko - Rapáč, Cetkovský, Moučka - Kolář, Kaut, Pipek. Trenéři: R. Král a Zadina.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Slovák, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera - Svačina, Žejdl, Dravecký - Tybor, Polanský, J. Sýkora - Rákos, Plíhal, Kopecký - Jašek, Matuš, Rufer. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice