Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 4:3 SNZlín doma potřetí za sebou uspěl, zdolal Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Bukarts 1 : 0
8. Musil 1 : 1
25. Veselý 2 : 1
27. Klimenta 2 : 2
34. Veselý 3 : 2
57. Pacovský 3 : 3
65. Holík (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína zdolali v sobotním 30. kole extraligy Mladou Boleslav 4:3 po samostatných nájezdech a potřetí za sebou doma vyhráli. Dvěma góly se podílel na vítězství Beranů kapitán Ondřej Veselý a vítěznou trefu v rozstřelu zaznamenal Petr Holík.

Článek

Sváteční čas zaplnil tribuny více než šesti tisíci diváky a fandové domácích si na úvod zápasu nemohli stěžovat. Ve druhé minutě odešel na trestnou lavici Kučný a již po devíti sekundách jeho prohřešek potrestal úvodní brankou Bukarts, jenž zanechal na brankovišti klidnou hlavu a překonal Ritticha.

Útočná hra z obou stran vzápětí prospěla hostů, kteří se dočkali vyrovnání. Lencovo nahození z rohu šikovně tečoval za Štůralu Musil. Poté zahrozil Urban, jenomže stejně jako později na druhé straně Petr Holík mířil těsně nad branku. Ke konci první třetiny hra čtyř proti čtyřem lépe vyhovovala domácím, kteří měli dvě šance. Říčku i Cibáka Rittich vychytal.

V úvodu prostředního dějství při početní výhodě dostal před prázdnou branku puk Pabiška, ovšem zlínský gólman se vyznamenal bleskurychlým přesunem. A když tentýž hráč byl později vyloučen, domácí šli do vedení. Matějíčkovu střelu usměrnil do sítě Veselý.

Za necelé tři minuty už byl stav zase nerozhodný. Vyražený pokus Trončinského dokázal z úhlu dostat do branky Klepiš. Vedení si ovšem Zlínští vzali zpět. Petr Holík ještě v úniku neuspěl, následně se ale podruhé v utkání prosadil kapitán Veselý, který trefil volný kotouč na brankovišti.

Třetí část začala dobrou šancí Bruslařského klubu, Jarůškova střela ale skončila na horní tyčce a další hostující hráč už se k dorážce nedostal. Vyhrocený zápas s několika pěstními rozbroji pokračoval v dobrém tempu a fanoušci se nenudili.

Po chybě Veselého neuspěl v úniku Urban, Mladoboleslavští ale přeci jen dokázali potřetí v utkání vyrovnat. Bárta poslal puk na volného Pacovského, kterému sice uskočil, ale tak šikovně, že překvapil Štůralu. A když závěrečný tlak domácí ve vítězný gól nepřetavili, šlo se do prodloužení.

V něm hned v úvodu Žižka sevřel puk a byl vyloučen. Jeho spoluhráči se však ubránili, a tak o vítězi musely rozhodnout až nájezdy. Štůrala vychytal Jarůška s Trončinským, za Zlín naopak uspěl Petr Holík s Bukartsem.

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Bukarts (P. Holík, Žižka), 25. O. Veselý (Matějíček, Roman Vlach), 34. O. Veselý, rozhodující sam. nájezd P. Holík - 8. Musil (Lenc), 27. Klepiš (Trončinský, Klimenta), 57. Pacovský (Bárta, Trončinský). Rozhodčí: R. Čech, Hejduk - Bryška, Lukš. Vyloučení: 11:12. Využití: 2:0. Diváci: 6036.
Zlín: Štůrala - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Fořt, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný - Hyka, Klepiš, Klimenta - Jarůšek, Urban, Pacovský - Bárta, Musil, Lenc - Kubica, R. Hruška, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: