Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 3:0Třinec v derby porazil Vítkovice a pod Dopitou vyhrál i potřetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kopecký 1 : 0
38. Žejdl 2 : 0
45. Plíhal 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazili v moravskoslezském derby Vítkovice 3:0 a také v třetím utkání pod koučem Jiřím Dopitou naplno zabodovali. Výhru znamenal gól Tomáše Kopeckého už z páté minuty, jednou se prosadil i Lukáš Žejdl, pro něhož šlo o čtvrtou trefu z posledních tří zápasů. Třinecký gólman Šimon Hrubec poprvé v sezóně dochytal utkání s nulou. Vítkovice padly posedmé z posledních osmi duelů a počtvrté v této černé sérii nedokázaly dát branku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký útočník Tomáš Kopecký slaví gól proti Vítkovicím.

Článek

Odveta za ponižující listopadový výprask 0:7 v Ostravě se pro domácí vyvíjela slibně: už v páté minutě nenápadně útočným pásmem našlápl Kopecký a z levého kruhu zpoza obránce Slobody zaskočil Dolejše dobře schovanou střelou zápěstím těsně nad ledem.

Navzdory rychlému gólu ale bylo jasné, že divoké skóre předchozího duelu se opakovat nebude. Oboustranný důraz kladený na defenzívu srazil počet gólových situací na minimum.

Hosté, kteří přijeli bez svého nejproduktivnějšího hráče Balána, pořádně ohrozili Hrubce až ve 25. minutě. Vandas zachytil Rothovu rozehrávku, ale s neposedným pukem na holi třineckého gólmana tváří v tvář neukličkoval. Ve vyrovnané a na příležitosti chudé partii Vítkovice bolel každý promarněný náznak šance. Kolouch v 33. minutě dostal ideální příhru mezi kruhy, ale nepovedenou ránu Hrubec chytil.

Kolouch se navíc o pět minut nato provinil faulem na Irgla, který v přesilovce naservíroval zpoza brány druhý gól pro Žejdla. Ten v pátém utkání po návratu z Mladé Boleslavi skóroval počtvrté.

Bezzubé ofenzívě Vítkovic v závěrečné snaze chyběla myšlenka. Domácí celou třetí část precizně odbránili a poté, co se po levém křídle protáhl a zavěsil Plíhal, bylo rozhodnuto. Čestný úspěch Ostravanů po Kudělkově dělovce z mezikruží odmítl Hrubec a velká střelecká mizérie výběru Ladislava Svozila se protáhla už o čtvrtý zápas bez vstřelené branky za poslední tři týdny.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Kopecký (Polanský), 38. Žejdl (Irgl, Dravecký), 45. Plíhal (Adamský, Nosek). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Slovák, Hrabal, Klesla, L. Doudera - Irgl, Žejdl, Dravecký - Svačina, Polanský, J. Sýkora - Kopecký, Plíhal, Adamský - Rufer, Jašek, Tybor. Trenéři: Dopita a Mucha.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor, Štencel, Štich - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, E. Němec - Hovorka, Strapáč, J. Káňa I - Tomi, Jáchym, Húževka. Trenér: Svozil.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice