Hlavní obsah

Brno - Olomouc 4:3 PPBrňané ukončili výhrou nad Olomoucí sérii čtyř domácích nezdarů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Dostálek 1 : 0
5. Raška 2 : 0
12. Hruška 3 : 0
18. Buc 3 : 1
29. Herman 3 : 2
33. Zeman 3 : 3
62. Hruška 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili ve 31. kole Tipsport extraligy Olomouc 4:3 v prodloužení. Kometa promarnila brzké vedení 3:0, vítěznou branku vstřelil v 62. minutě svým druhým zásahem v utkání útočník Jan Hruška. Domácí tímto výsledkem ukončili sérii čtyř domácím proher, během níž získali pouze dva body. Olomouc vyšla v posledních třech kolech naprázdno a dočkala se alespoň prvního bodu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán brněnské Komety Leoš Čermák

Článek

Brňanům i bez dvou zkušených zadáků zraněného Hanzlíka a potrestaného Kováčika vyšel dokonale vstup do utkání. Po chybách v obraně soupeře získali již po 12 minutách nečekaně snadno tříbrankový náskok. Skóre otevřel ve čtvrté minutě svou první extraligovou brankou v dresu Brna Dostálek, o minutu později přidal druhý gól Raška a při přesilovce skóroval také Hruška.

Na inkasovaných gólech nebyl bez viny brankář Vošvrda, kterého vystřídal Konrád. Olomouc dlouho zápolila s kombinační přesností i koncovkou. Naději na zvrat vykřesal hned při první početní výhodě Hanáků v závěru první třetiny Buc, když pohotově dorazil do sítě kotouč, který stačil po střele Houdka brankář Čiliak jen vyrazit před sebe.

Od druhé třetiny začala diktovat tempo hry Olomouc. Navzdory dvoubrankovému náskoku se dostala Kometa pod tlak. Trestuhodně propásla 97 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, kterou hrála křečovitě, bez myšlenky a také bez zakončení.

Bonusový bod zařídil Brnu Hruška

Bojovně naladěné Hanáky tento okamžik dostal do herní pohody a po dorážkách Hermana a Zemana srovnali ve 33. minutě skóre na 3:3. Domácí Kouč Hadamczik si vzal po třetím gólu oddechový čas. I když Kometa dřela, zápolila s koncovkou. Dvakrát ujel hostujícím zadákům Němec, ani v jednom případě si ale neporadil s brankářem Konrádem.

Ve třetí třetině měla Olomouc územní převahu, kterou ale nedokázala využít. Kometu v rozhodujících chvílích podržel brankář Čiliak. Rozhodnutí padlo po 76 sekundách prodloužení z hole Hrušky, který po sólu překonal brankáře Konráda.

31. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 4:3 v prodloužení (3:1, 0:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Dostálek (J. Káňa II, V. Němec), 5. Raška (Koreis, Malec), 12. J. Hruška (V. Němec, Stehlík), 62. J. Hruška (Malec) - 18. Buc (Houdek), 29. Herman (Valenta), 33. A. Zeman (Kafka). Rozhodčí: R. Čech, Šír - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Štindl, Malec, Trška, Stehlík - Vondráček, J. Hruška, Ostřížek - Dostálek, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, L. Čermák, Burian - Dočekal, Koreis, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Olomouc: Vošvrda (12. Konrád) - Vyrůbalík, Houdek, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Škůrek - Buc, J. Knotek, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: