Hlavní obsah

Brno - Plzeň 5:2Kometa ovládla zápas pod širým nebem. Za Lužánkami padl divácký rekord extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Lev 0 : 1
16. Káňa 1 : 1
20. Hruška 2 : 1
33. Hruška 3 : 1
37. Indrák 3 : 2
48. Němec 4 : 2
59. Kováčik 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Brno porazili v druhém utkání pod širým nebem v novodobé historii české extraligy Plzeň 5:2. Utkání za Lužánkami, kde v minulosti Kometa působila a získala jedenáct mistrovských titulů, sledovalo rekordních 18 514 diváků. V provizorně postavené aréně, kde se ještě v pátek Brňané utkají se Spartou, tak zůstalo ještě téměř tři tisíce volných míst. Dvěma góly se na výhře domácích podílel útočník Jan Hruška.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety slaví s fanoušky výhru nad Plzní.

Článek
Fotogalerie

Kometa do první třetiny nastoupila ve speciálních dresech, kterými vzdala hold válečným veteránům. V sestavě brněnského týmu nakonec chyběl útočník Ton, který po zranění již začal trénovat, ale do hry ještě nezasáhl.

Po opatrném úvodu se do první šance dostal ve čtvrté minutě domácí Raška, svůj nájezd však zakončil nepřesnou střelou. Brňané následně nevyužili přesilovou hru při Moravčíkově vyloučení a Indiáni je za to potrestali. Kratěna našel po rychlém protiútoku volného Lva, který překonal brankáře Čiliaka.

V 16. minutě se ale předvedl Káňa. Nejprve se dostal do samostatného nájezdu, který však Machovský zlikvidoval. Útočník domácích se ale o deset sekund později dostal opět k puku a z úhlu plzeňského gólmana již překonal, když našel mezeru mezi tyčkou a postojem Machovského. A ze strany domácích to nebylo vše. V čase 19:16 se po Mrázkově přihrávce zpoza branky prosadil Hruška.

Němec pojistil náskok Komety

Na začátku druhé části se do slibných šancí dostaly oba týmy, duel následně poznamenala série vyloučení, dalšího gólu se však diváci dočkali až ve 33. minutě. Po plzeňské chybě v rozehrávce se před Machovského dostal Hruška a potvrdil pozici nejlepšího střelce Komety. Hruška si připsal patnáctou branku v sezóně.

Vzápětí sice Káňa trefil tyč, ale aktivitu převzali hosté. Čiliak sice řadu šancí soupeře zlikvidoval, ve 37. minutě však nestačil na pokus Indráka. V samotném závěru prostřední dvacetiminutovky se však slovenský gólman vyznamenal, když zlikvidoval samostatný únik Kracíka.

Hosty to mrzelo o to více, že ve 48. minutě se do podobné situace dostal Němec a v koncovce si poradil, Kometa tak vedla 4:2. Západočeši již utkání zdramatizovat nedokázali, naopak při power play uzavřel skóre střelou do prázdné branky obránce Kováčik. Brno tak ukončilo sérii tří plzeňských výher.

Policie v souvislosti s atraktivním venkovním zápasem nemusela řešit žádné výraznější problémy. "Lidé přišli na utkání s dostatečným předstihem, jak jsme je upozorňovali," uvedl brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb.

33. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. J. Káňa II, 20. J. Hruška (P. Mrázek, Kováčik), 33. J. Hruška, 48. V. Němec (J. Káňa, Stehlík), 59. Kováčik (Čiliak) - 11. Lev (Kratěna, Kudroč), 37. Indrák (Kadlec, D. Kubalík). Rozhodčí: Hradil, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 18 514.
Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Kováčik, Malec, Trška, Stehlík - H. Zohorna, J. Hruška, Ostřížek - P. Mrázek, V. Němec, J. Káňa II - Dočekal, L. Čermák, Raška - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - Hrňa, Preisinger, Suchý - M. Beran, Poletín. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.

Reklama