Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 2:0Růžička vychytal Mladé Boleslavi výhru nad Litvínovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Hyka 1 : 0
60. Musil 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali ve 33. kole Tipsport extraligy na domácím ledě Litvínov 2:0 a dosáhli teprve na druhou výhru z posledních sedmi zápasů. Vítěznou trefu zaznamenal ve 26. minutě Tomáš Hyka a výsledek pojistil gólem do prázdné branky při power play Pavel Musil. Čisté konto udržel při svém prvním startu od začátku v sezóně brankář Martin Růžička, který nastoupil při zranění Davida Ritticha.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský brankář Martin Růžička zasahuje v zápase proti Litvínovu.

Článek

Mistrovský Litvínov prohrál čtvrtý z posledních pěti zápasů a zůstává na chvostu tabulky o čtyři body za třináctými Karlovými Vary. Jenom na střídačce Vervy zůstal gólman Jaroslav Janus a příležitost dostal Michael Petrásek.

Hostující brankář musel zasahovat jako první, když dokázal včas sklapnout betony po střele Látala v úniku dva na jednoho. Na druhé straně dvakrát zahrozil Vantuch, ale také Růžička byl pozorný. Stejně jako na druhé straně opět Petrásek při dvojité šanci Klimenty. Hra se pak rozkouskovala kvůli vyloučením, Mladá Boleslav si zahrála sedm vteřin i pěti proti třem.

Na úvodní gól se však i nadále čekalo. Změnit to mohli hosté, ale únik tří na jednoho vyřešil Piroš střelou do Růžičky. Na druhé straně se mohlo měnit skóre po nenápadné teči Hrušky, po níž prošel puk brankovištěm. Blízko prvního gólu byl v přesilovce Kubát, ale po jeho kličkované před brankou mu gól lapačkou doslova ukradl domácí brankář.

Hyka otevřel skóre, Musil pojistil výhru

Čekání na gól skončilo až ve druhé třetině. Při přesilovce zakončil svou jízdu útočným pásmem přesnou střelou zápěstím Hyka. Za hosty mohl odpovědět Duda, ale Růžička zasáhl lapačkou. Další puk už si ve druhé dvacetiminutovce cestu do branky nenašel. Nic na tom nezměnila ani skrytá Martynkova střela v samotném závěru třetiny, kterou Růžička vykopl betonem.

Hned z kraje třetí části hry byl blízko gólu hostující Hanzl, ale trefil jen Růžičku. Při Mladé Boleslavi pak stálo i štěstí - po střele Chaloupky od modré čáry cinkl puk o dokonce o tyčku. Domácí se pak spíše soustředili na bránění těsného výsledku, takže hokejové krásy bylo k vidění pomálu.

Obrovskou šanci na vyrovnání nabídli domácí Litvínovu sami. Při Rýglově vyloučení při pokusu vyhodit puk přes celé kluziště se puk svezl Klepišovi tak, že putoval mimo hřiště. Klepiš zamířil za Rýglem na trestnou lavici, ale Mladá Boleslav ale dokázala ubránit 72 vteřin ve třech proti pěti.

Následovalo vyloučení hostujícího Dudy i domácího Hyky a Litvínov hrál ve čtyřech proti třem, ale Růžička se překonával. Litvínov to v závěru zkusil ještě v šesti, ale ani teč Dudy Růžičkovo kouzlo neodčarovala. Naopak při signalizovaném vyloučení se ještě dostali k výpadu Klimenta s Musilem, který zpečetil výhru domácích.

33. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Hyka (Bárta), 60. Musil (Klimenta, Lenc). Rozhodčí: Lacina, Hrubý - Hynek, Belko. Vyloučení: 8:7, navíc Kubát (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3971.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, Klepiš, Pacovský - M. Látal, Musil, Lenc - Hyka, Urban, Klimenta - Bárta, R. Hruška (41. Kubica), L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, T. Pavelka, F. Pavlík, Frolo, Gula, Z. Sklenička - Lukeš, Duda, M. Hořava - Trávníček, R. Hanzl, Martynek - Piroš, Gerhát, Vantuch - J. Doležal, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice