Hlavní obsah

Chomutov - Karlovy Vary 3:1Chomutov zabral po třech prohrách a zdolal Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Skinner 1 : 0
37. Rutta 2 : 0
55. Rachůnek 2 : 1
60. Růžička 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova zvítězili ve 33. kole Tipsport extraligy nad předposledními Karlovými Vary 3:1 a zabrali po třech porážkách za sebou. Třemi asistencemi se na tom podílel lídr produktivity Roman Červenka. Energie prohrála třetí z posledních čtyř duelů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Chomutova se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

První příležitost v zápase přinesla první přesilová hra Chomutovských při vyloučení Svobody. Střely Rutty ani Jánošíka ale bezbrankový stav nezměnily. Karlovy Vary se dostaly do dobré střelecké příležitosti v osmé minutě, kdy jeli v přečíslení dva na jednoho Huna a Bartek, proti jehož střele se stačil přemístit brankář Čech.

Největší příležitosti si Chomutov vypracoval v druhé polovině první třetiny. Nejdříve se Chlouba stahovačkou zbavil dvou obránců Energie a ocitl se sám před karlovarským brankářem, ale střelu mezi betony stačil Závorka vyrazit. Ke gólu nevedly ani dvě dorážky Jánošíka. Piráti nevyužili ani 58 sekund trvající přesilovku pěti proti třem, při které Červenka po závaru trefil pouze tyčku.

I do druhé části vstoupili domácí s 58 sekund trvající početní výhodou pěti proti třem, ale Závorku ohrozila jen Valachova střela od modré čáry. Chomutov nehrozil ani v pokračující přesilové hře, naopak do příležitostí se dostaly Karlovy Vary.

Trenér Pirátů Vladimír Růžička si tak už po necelých čtyřech minutách prostřední třetiny vyžádal oddechový čas. Tlak hostů ale pokračoval a vytěžili z toho 56 sekund trvající přesilovku pěti proti třem. Největší příležitost měl Svoboda, ale nestačil zasunout puk za Čechova záda.

Výhru pojistil Růžička

Vedení se dočkali v 36. minutě domácí. Po Červenkově přihrávce zpoza branky se střelou nad rameno karlovarského brankáře prosadil zadák Skinner. Hned za 69 sekund se Piráti radovali znovu. Další obránce Rutta si vyměnil puk s Červenkou a z mezikruží prostřelil Závorku.

Třetí třetina začala příležitostí Chomutova, kterou si vypracovala čtvrtá domácí formace. Račuk namířil jen do Závorky a Chrpa už nestačil dotlačit kotouč do branky. V 47. minutě měl možnost Ölvecký, před kterým po přečíslení tři na dva byla už jenom prázdná branka, ale na poslední chvíli zasáhla defenzíva hostů.

Karlovy Vary utkání zdramatizovaly necelých šest minut před koncem, kdy se dostal do úniku Rachůnek a skóroval mezi Čechovy betony. Velkou šanci na vyrovnání měl minutu a půl před koncem Bartek, ale nestačil usměrnit kotouč do poloprázdné branky. Pojistku nakonec přidal vteřinu před koncem do prázdné branky útočník Růžička.

33. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 36. Skinner (Červenka), 37. Rutta (Červenka), 60. V. Růžička ml. (Červenka) - 55. T. Rachůnek (Marosz, Bičánek). Rozhodčí: Hribik, Horák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 4903.
Chomutov: J. Čech - Rutta, Skinner, Valach, Jánošík, Harant, Pereťagin, J. Mrázek, Dlapa - Hřebejk, Červenka, Ölvecký - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Chlouba, Dušek, Sklenář - Hlava, Račuk, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, Benák, Gulaši, Rodney, Sičák, J. Tomeček, Redlihs - Koblasa, Vachovec, Gorčík - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Huna - V. Tomeček, Osmík, Harkabus. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Reklama

Související témata: