Hlavní obsah

Olomouc - Karlovy Vary 3:0Olomouc přehrála Karlovy Vary a po měsíci získala tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Laš 1 : 0
29. Knotek 2 : 0
48. Jergl 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 35. kole extraligy Karlovy Vary 3:0 a úspěšně tak zvládli i třetí vzájemný souboj s Energií v této sezoně. Hanáci zároveň ukončili sedmizápasové čekání na plný bodový zisk. Brankář Branislav Konrád udržel počtvrté v sezoně čisté konto, stačilo mu k tomu tentokráte jen šestnáct zákroků. Dva góly domácí vstřelili v početní výhodě.

Článek

Olomoučtí trenéři ponechali vítěznou sestavu z duelu s Pardubicemi, hostující realizační tým udělal změnu v obraně i v útoku. V defenzívě scházel zkušený Bičánek, v útoku se naopak vrátil Huna.

Kohouti začali aktivně a druhá formace si vytvořila dvě šance. Eberle však dvakrát ztroskotal na Závorkovi, ale tlak vyústil ihned v přesilovou hru Olomouce. A ta byla využita. Karlovarský gólman měl zakrytý výhled a Laš toho využil.

V polovině třetiny měla opět šanci dvojice Laš - Knotek. Střelec branky tentokrát přihrál puk do tandemu Knotkovi, který ale nemířil přesně. Do další šance se řítil aktivní Eberle, obránci hostí jej dokázali dostat ještě před Závorkou na led.

V závěru úvodní dvacetiminutovky hráli domácí další přesilovku, Buc si položil na led téměř celou obranu hostí i s brankářem, ale trefil jen tyč.

Knotek skóroval odrazem o Koblasu

Druhou část začaly lépe Karlovy Vary, několikrát nahodily puk na Konráda, domácí obrana neobratně odvracela a hrozil vlastní gól. V brejku poté zahrozili Knotek s Laškem, opět se ale v koncovce neprosadili. Zadařilo se jim až v polovině utkání, v další početní výhodě. Knotek si najel mezi beky a když už to vypadalo, že bude objíždět branku, poslal puk zpět a od hostujícího útočníka Koblasy se puk odrazil za Závorkova záda.

Hosté se do první velké šance dostali až ve 34. minutě. Rachůnkovi ji nabídl školáckým diagonálním pasem v obrané třetině Húževka. Ještě v minulé sezoně olomoucký útočník však přestřelil.

Třetí třetina začala sedmou přesilovkou Hanáků. První formace Olomouce si opět vytvořila tlak, pokusy Skrbka i Buce ale Závorka zvládl. Tečované nahození Staňka vyrazil brankář Energie maskou.

Na druhé straně byl po Maroszově pasu sám před Konrádem Svoboda, zakončil však velmi slabě. Blízko snížení byl následně Bartek, trefil však jen tyč. Ve 47. minutě dohrál Knotka Svoboda a domácí po odstoupení Húževky přišli o dalšího centra. Definitivní klid přinesla 48. minutě. Holec nejprve trefil horní tyč, Jergl však pohotově dorážel a překonal Závorku potřetí. Olomouc tak poprvé od 11. prosince naplno bodovala.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Laš (J. Knotek, Skrbek), 29. J. Knotek (Buc, Vyrůbalík), 48. Jergl (Holec, Pekr). Rozhodčí: Šindler, Polák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:8. Využití: 2:0. Diváci: 4512.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Laš, J. Knotek, Buc - Vodný, Řípa, Eberle - T. Mikúš, Húževka, Kucharczyk - Jergl, Holec, Pekr. Trenéři: Venera a Tomajko.
Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, J. Tomeček, Sičák, Redlihs, Gulaši, Benák, Rodney - Huna, Marosz, I. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - J. Svoboda, Bulík, Vachovec - Gorčík, Osmík, Koblasa. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice