Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 5:2Vítkovice díky čtyřem gólům z úvodní třetiny přehrály Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Zdráhal 1 : 0
6. Tomi 2 : 0
16. Vandas 3 : 0
20. Hlinka 4 : 0
23. Benák 4 : 1
34. Svoboda 4 : 2
53. Burger 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v 36. kole extraligy Karlovy Vary 5:2 a na úkor vicemistra Třince se v tabulce po čase znovu vrátili do první desítky. O výhře nad posledním týmem rozhodli báječnou první částí, ve které si vytvořili čtyřgólový náskok. Branku a dvě asistence zaznamenal Patrik Zdráhal. Vítkovice porazily Západočechy i potřetí v sezoně a vyhrály sedmý z posledních osmi vzájemných soubojů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Domácí sehráli první dvacetiminutovku jako z oblasti snů. Na co sáhli, to jim vyšlo. Už v 90. vteřině Balánovu příhru před branku v přesilovce sklepl za Závorku Zdráhal a Vítkovice vedly. Další gól přidal švihem po individuální akci v šesté minutě Tomi a hned z další akce odmítl třetí branku Strapáč, který úplně neobsazený z mezikruží trefil Závorku do ramena.

Černá dvacetiminutovka Karlových Varů, hrajících bez svého druhého nejproduktivnějšího hráče Marosze, ale pokračovala. Vandas po spolupráci s Kolouchem z úniku dva na jednoho zvýšil na 3:0 a 35 sekund před koncem úvodní části hosté znovu trestuhodně nepokryli Hlinku, který měl po Zdráhalově pasu od zadního mantinelu dost času zamířit do levého horního rohu.

Páteční idyla se Ostravanům poprvé narušila v 23. minutě: Zdráhal po Gulašiho faulu neproměnil trestné střílení. A hned nato Benák v přesilovce snížil nepatrnou tečí Bičánkovy rány. Domácí si udržovali velkou střeleckou převahu, ale jejich palba už nebyla zdaleka tak neomylná a Burger zazvonil jen na tyč. Hosté se více osmělovali a Svoboda ve 34. minutě po Rachůnkově sólu a jeho nezištné přihrávce přiblížil Karlovy Vary dokonce na rozdíl dvou gólů.

Západočeši pookřáli a utkání dostalo nový náboj. Od kontaktní trefy nebyl vůbec daleko exvítkovický Huna, který v 50. minutě z oblíbené parkety mezi kruhy těsně minul. Hosté už v závěru hráli na hranici rizika, vytahovali napadání a otvírali defenzívu. A za to je potrestal sedm minut před koncem Burger, který po akci do rozhozené obrany zužitkoval další finální pas s velkým přehledem hrajícího Zdráhala.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (4:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. P. Zdráhal (Burger, Balán), 6. Tomi (E. Němec), 16. Vandas (Kolouch, Kucsera), 20. M. Hlinka (P. Zdráhal), 53. Burger (P. Zdráhal, Štencel) - 23. Benák (Bičánek, J. Svoboda), 34. J. Svoboda (T. Rachůnek). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Belko, Hynek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 5406.
Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Štencel, Štich, Philipp, Klok - Olesz, Strapáč, Hovorka - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - Tomi, M. Hlinka, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.
Karlovy Vary: Závorka (21. Habal) - J. Tomeček, Bičánek, Gulaši, Sičák, Benák, T. Dvořák, Redlihs - J. Svoboda, Gríger, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - Huna, Vachovec, Flek - V. Tomeček, Osmík, Gorčík. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Reklama

Související témata: