Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 4:3Karlovy Vary porazily Litvínov a poslali obhájce opět na dno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Hanzl 0 : 1
3. Tomeček 1 : 1
9. Kůs 2 : 1
14. Hanzl 2 : 2
24. Bartek 3 : 2
30. Bartek 4 : 2
35. Pavelka 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 37. kole extraligy Litvínov 4:3. Domácí úspěchem v podkrušnohorském derby utnuli sérii čtyř porážek a poslali obhájce titulu, jež vyhrál uplynulé tři zápasy, zpět na dno tabulky. Dvěma trefami se na výhře Energie podílel útočník Martin Bartek, jenž si ve 30. minutě připsal i vítězný gól.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský Tomáš Rachůnek (vzadu) se raduje se spoluhráči z gólu proti Litvínovu.

Článek

Litvínov dorazil k velmi důležitému zápasu i s útočníkem Dudou, který byl ještě v nedávné době hráčem a kapitámen týmu z lázeňského města. Ve čtvrté formaci Vervy vyjel na led ke své extraligové premiéře talentovaný sedmnáctiletý forvard Kristian Reichel, syn olympijského vítěze a jednoho z velikánů historie severočeského klubu Roberta Reichela.

Z první dvacetiminutovky uplynulo pouhých 51 vteřin a Habal, který dnes dostal v domácí brance přednost před Závorkou, lovil po Hanzlově střele zpoza obránce poprvé puk ze své sítě. O několik vteřin později mohla Energie prohrávat již o dvě branky, ale po přečíslení dvou na jednoho skočila střela Gerháta jen na levé tyčce.

Ve třetí minutě už bylo ale srovnáno: Janus střelu jednoho z domácích obránců vyrazil jen nad sebe a padající puk uklidil za jeho záda Vojtěch Tomeček. Povzbuzení domácí si Rachůnkem vytvořili další příležitost, ale bekhendovou střelu zblízka hostující gólman zlikvidoval. Karlovarským se nakonec podařilo znovu skórovat v deváté minutě, když střelu Svobody tečoval Kůs a již po šesti vteřinách využil přesilovku při vyloučení Dudy.

Litvínov přitlačil při Hunově trestu, ale při aktivně sehrané přesilovce nevyužil žádnou z několika slibně vyhlížejících šancí. Severočeši se radovali až ve 14. minutě, když Hanzl opět při přečíslení využil další z nezištných přihrávek Martynka.

Útočný hokej pokračoval i ve druhém dějství. Ve 24. minutě šla Energie opět do vedení. Kůs zadovkou našel Bartka a ten nenápadnou střelou z levého kruhu překonal zjevně nejistého Januse. Po sérii vyloučení z obou stran se ve 30. minutě ke slovu dostal opět Bartek a stejně jako v předcházející situaci nahozením od mantinelu překvapil Januse. Dvoubrankové vedení vydrželo domácím do konce 35. minuty, když se po pěkné individuální akci prosadil střelou mezi Habalovy betony bek Pavelka.

Ve třetí třetině byla aktivnějším týmem Verva, na domácích bylo vidět, že na nich leží deka z posledních nepovedených utkání a bojí se o výsledek. Přes velkou snahu a v závěru i dvě a půl minuty dlouhou power play však Litvínov na vyrovnání nedosáhl.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. V. Tomeček (Bičánek, Vachovec), 9. Kůs (J. Svoboda, Gulaši), 24. Bartek (Kůs, T. Rohan), 30. Bartek (T. Rohan) - 1. R. Hanzl (Martynek), 14. R. Hanzl (Martynek), 35. T. Pavelka (Piroš, Pavlík). Rozhodčí: Šír, Horák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 4378.
Karlovy Vary: Habal - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Gulaši, Redlihs, Sičák - J. Svoboda, Gríger, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - Huna, Marosz, Gorčík - V. Tomeček, Vachovec, Flek. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, Vantuch, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - M. Hořava, Gerhát, Piroš - Jurčík, K. Reichel, J. Doležal - Válek. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama