Hlavní obsah

Biatlon určil nominaci na olympiádu v Turíně

PRAHA

Biatlonisté už znají nominaci na olympiádu v Turíně. Příští čtvrtek budou plénu Českého olympijského výboru předložena ke schválení jména deseti reprezentantů, po pěti v každé kategorii.

Článek

"Vybíral jsem na základě výsledků ve Světovém poháru i z hlediska potřeby pro štafetu," vysvětlil trenér mužů Milan Janoušek, proč vedle Romana Dostála a Michala Šlesingra do olympijského družstva doplnil Ondřeje Moravce, Zdeňka Vítka a Tomáše Holubce.

"Kolem pátého místa se může odehrát diskuse, ale já dávám Holubcovi přednost před Soukupem i Garabíkem a změnu bych dělal jen v případě zdravotních problémů," prozradil trenér.

V konečné olympijské nominaci žen figurují podle očekávání Magda Rezlerová, Zdenka Vejnarová, Irena Česneková, Lenka Faltusová a Kateřina Holubcová. "Ještě byla ve hře mladá Moravcová, ale její čas teprve přijde. Důvěru dostaly zkušené reprezentantky, debut na ZOH čeká jen Faltusovou, naopak Holubcovou i Česnekovou čeká dokonce třetí olympijský start v řadě," oznámil trenér Jiří Holubec.

Olympioniky čeká koncem týdne ještě SP v Ruhpoldingu, další pohárový díl v Anterselvě už ale vynechávají a od 21. ledna mají plánovánu závěrečnou olympijskou přípravu v Obertilliachu. Do Turína odletí 6. února.

Reklama

Související témata: