Hlavní obsah

Biaggi nebude letos jezdit v MotoGP

LONDÝN

Max Biaggi se už definitivně rozloučil s myšlenkou, že bude v této sezóně závodit v mistrovském seriálu MotoGP. Slavný italský motocyklový závodník se ocitl po nuceném odchodu z Hondy bez angažmá a nové už nenašel. Čtyřnásobný mistr světa z kategorie do 250 ccm nevylučuje přechod k superbikům či do automobilů.

Článek

"Do téhle hrozné situace mě dostala Honda, v roce 2006 se kvůli ní určitě v MotoGP neobjevím," uvedl v úterý čtyřiatřicetiletý Biaggi na své internetové stránce. Vedení týmu Repsol Honda ho po sezoně nahradilo o čtrnáct let mladším Španělem Danim Pedrosou, navíc údajně sehrálo roli v tom, že "Šíleného Maxe" odmítlo i Kawasaki.

Biaggi nyní zvažuje, co dál. Jednou z možností je odchod do šampionátu superbiků, což už ze stejného důvodu udělal Brazilec Alex Barros. "Vždycky jsem superbiky sledoval a cenil jsem si jich. Mám tam spoustu přátel, kterých si vážím. Je to jedna z možností, kterou zvažuju," řekl vítěz třinácti Velkých cen.

Kontroverzní Říman nezavrhuje ani přechod k zatím nespecifikovaným automobilovým závodům. "Kdyby se ještě přidala dvě kola, to by vůbec nevylo nezajímavé. Něco na tom také je," dodal tajemně Biaggi.

Reklama