Hlavní obsah

Sýkora byl šťastný, že si zahrál s idolem Strakou

Skvělou premiéru zažila další česká posila hokejistů New York Rangers Petr Sýkora. Ten byl do New Yorku vyměněn v pondělí ráno z Anaheimu za ruského obránce Kondratěva a v nočním zápase proti Calgary jej čekal debut v dresu Rangers. Vyšel mu parádně - na vítězství 4:2 se podílel gólem a asistencí a byl jmenován první hvězdou zápasu. Není divu, že po utkání zářil štěstím.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Sýkora.

Článek

"Je to skvělý pocit být v tomhle týmu," vykládal s úsměvem od ucha k uchu Sýkora, kterého v Madison Square Garden přivítalo křikem přes 18 tisíc diváků. "To jsem už delší dobu nezažil... A víte, co? Potřeboval jsem to, cítit tu energii kolem týmu. Navíc tady to není jako přijít do nového mužstva, vždyť většinu kluků znám. Mám pocit, že jsem členem jedné velké party," citoval českého útočníka deník The New York Times.

Sýkora své první body v Rangers zaznamenal po boku Martina Straky, svého velkého vzoru. Straka Sýkorovi přihrál na gól a pak si své role vyměnili. "Jednou budu svým dětem vyprávět, že mi Martin Straka pomohl vstřelit první branku," usmíval se Sýkora, jenž stejně jako Straka hokejově vyrostl v Plzni. Samotného Straku nechaly Sýkorovy lichotky v klidu. "Když dáte gól a hrajete dobře, je jasné, že jste šťastný," reagoval.

Během zápasu spolu přitom pravidelně nenastupovali. Straka hrál prvního centra s Jaromírem Jágrem a Martinem Ručinským, zatímco Sýkora nastupoval s Petrem Průchou a Stevem Rucchinem. Ten hrál se Sýkorou už v Anaheimu, na což sázel trenér Rangers Tom Renney. "Ale je možné, že se to v dalším zápase změní," reagoval kouč na úspěšnou spolupráci Sýkory se Strakou.

Reklama