Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 2:1 SNSparta má šestou výhru v řadě, proti Olomouci ji vydřela až v osmé sérii nájezdů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Laš 0 : 1
23. Sabolič 1 : 1
65. Netík (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Už šestou výhru v řadě si připsali hokejisté Sparty. V utkání 40. extraligového kola proti Olomouci se na ni ale pořádně nadřeli, dva body za triumf 2:1 po samostatných nájezdech jim vystřelil až v jejich osmé sérii Tomáš Netík. Hanáci i přes porážku dokázali bodovat počtvrté za sebou. Utkání, v němž Pražané stejně jako v pátek s Piráty vzdali hold složkám Integrovaného záchranného systému, sledovalo v O2 areně přes dvanáct tisíc fanoušků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký brankář Branislav Konrád a hokejisté Sparty Marek Hrbas (na zemi) a Miroslav Forman.

Článek

V posledních dvou domácích zápasech nasázela Sparta Brnu a Chomutovu dohromady šestnáct branek, už úvodní minuty střetnutí s Hanáky ale naznačily, že tak jednoduché to mít druhý celek soutěže rozhodně mít nebude. Olomouc totiž tak jako v celé sezóně vsadila na pozornou defenzivu, navíc hrozila z nebezpečných brejků, tak jako třeba Mikúš, který ve 3. minutě zakončoval do odkryté klece, gólman Novotný se ale stačil přesunout.

Zatímco sparťané svou první přesilovku nevyužili, i když Netíkova střela měla gólové parametry, Venerovi svěřenci byli při své premiérové hře v početní převaze efektivnější. Laš zamířil přesně nad Novotného beton. Olomoucké navíc dlouho držel jistý brankář Konrád, jenž se blýskl především proti dorážce Poláška.

Na začátku prostřední třetiny hráli domácí dvacet sekund v pěti proti třem. V pokračující klasické přesilovce zkusil olomouckého Konráda překvapit střelou zpoza brankové čáry Sabolič a uspěl, neboť puk propasíroval skrz gólmanovu výstroj a mohl slavit jubilejní dvacátý gól v sezóně.

Pražané pak začali přebírat iniciativu, jenže Kondrád své zaváhání několikrát napravil a svým spoluhráčům vše vrátil. Osamoceného Hrbase vychytal betonem, dělovku Netíka pak skvěle vyrazil ramenem. Olomouc se sice připomínala méně často, Herman jí ale ve 49. minutě málem vrátil náskok, Novotný však jeho bekhend lapil.

Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby zkomplikoval hostům situaci faulující Skrbek, Sparta, hrající stejně jako v pátek ve speciálních dresech ve stylu hasičských uniforem, ale výhodu nezužitkovala a zápas šel do prodloužení.

Ani to ale vítěze neurčilo, a tak došlo až na samostatné nájezdy. V nich za hosty uspěl jen Houdek, zatímco za Pražany se trefil ve druhé a osmé sérii Netík a zajistil svému týmu bod navíc.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Sabolič (Čajkovský), rozhodující nájezd Netík - 9. Laš (Skrbek). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Hynek, Belko. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 12 355.
Sparta: Novotný - Polášek, Eminger, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Buchtele, Přibyl, Netík - Sabolič, Klimek, Hamilton - Kumstát, J. Hlinka, Forman - Dragoun, Pech, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: