Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 0:5Pardubice pod Draisaitlem poprvé prohrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Klimenta 0 : 1
50. Pacovský 0 : 2
51. Urban 0 : 3
59. Urban 0 : 4
59. Musil 0 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 40. kole extraligy na ledě Pardubic 5:0 a připravili novému trenérovi Dynama Peteru Draisaitlovi první porážku. Boleslav vedla od 18. minuty, ale zápas dlouho nebyl rozhodnutý. Až dva slepené góly ve třetí třetině nasměrovaly hosty k výhře. Dvěma brankami se na ní podílel útočník Tomáš Urban, čisté konto vychytal gólman David Rittich.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi oslavují gól

Článek

Hned při svém prvním střídání mohl potvrdit formu z minulých utkání osamocený Sýkora, ale Rittich se štěstím udržel puk před čarou. A byla to na dlouhou dobu ojedinělá šance, soupeři převážně bojovali o střední pásmo. Boleslav významněji zahrozila ve 12. minutě díky Lencově střele, která se otřela o tyčku. Chvíli poté dvakrát nebezpečně tečoval nahození od modré čary Jarůšek.

Bezbrankový stav vydržel i přes dvě pardubické přesilovky, ve kterých se do pořádné střelecké pozice dostal jen Sýkora, proti jehož ráně zasáhl Rittich lapačkou. Jinak si mladoboleslavská čtyřka domácího střelce hlídala pečlivě. K prvnímu gólu utkání pomohla hrubá chyba v defenzívě Dynama, kterou vystihl Musil a potrestal střelou z první Klimenta.

Boj s minimem šancí pokračoval i po pauze. Pardubice nezužitkovaly další přesilovou hru a výraznou změnu trendu nepřinesla ani hra ve čtyřech hráčích na obou stranách. Pouze Rýgl využil více prostoru na ledě a po úniku podél mantinelu pálil do Maxwella. Největší možnost na srovnání stavu promarnil domácí Redenbach, který se v závěru druhé části protáhl před branku, jenže zakončil jen do Ritticha.

Druhý gól Mladé Boleslavi mohl na začátku druhé části přidat Lenc, ale nedokázal umístit krásnou přihrávku Trončinského. Při pardubické přesilovce pak mohl srovnat Redenbach, jenže ani nadvakrát Ritticha nepřekonal. Tím naděje Dynama na bodový zisk skončily. V 50. minutě totiž Pacovský blafákem využil vůbec první kompletní přesilovku hostů a za 51 vteřin proměnil samostatný únik Urban.

Dynamo, které hrálo celý zápas pouze na tři útočné formace, těžko hledalo na zvrat síly. Více než pět minut před koncem třetí třetiny odvolali domácí trenéři brankáře a zkusili hru se šesti hráči v poli. Orsava ale v největší šanci pálil jen do tyče, a tak Mladá Boleslav ještě navýšila své vedení. Prázdnou branku trefil Urban a o chvíli později Musil zakončil únik mezi Maxwellovy betony.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 0:5 (0:1, 0:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 18. Klimenta (Musil, Hyka), 50. Pacovský (Jarůšek, Trončinský), 51. Urban (Klimenta, Bárta), 59. Urban, 59. Musil (Lenc). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:6, navíc Kučný (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7269.
Pardubice: Maxwell - Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Bokroš, Ščotka, M. Šeda, L. Havlík - Orsava, Nahodil, Poulíček - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moučka, Kaut, Voženílek. Trenéři: Draisaitl a R. Král.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Pacovský, D. Výborný, Klepiš - Hyka, Musil, Lenc - Klimenta, Urban, Bárta - Kubica, R. Hruška, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama