Hlavní obsah

Kladenští volejbalisté prohráli v LM s Dynamem Moskva

NYMBURK

Kladenští volejbalisté prohráli v Lize mistrů i sedmý zápas. Favorizovanému Dynamu Moskva ve čtvrtek v nymburské hale podlehli 0:3 a už mají jen jedinou možnost, jak dosáhnout na první vítězství: ve středu 18. ledna nastoupí ve Francii proti obhájcům titulu z Tours. O účastnické místo v příštím ročníku elitní soutěže však český volejbal přišel už dříve.

Článek

Ruský vicemistr zatím ve skupině prohrál pouze jednou a dnes mu šlo o návrat na první pozici v tabulce. Trenér Jan Svoboda před utkáním hovořil o strojově přesném volejbalu, kterým Dynamo umí soupeře dostat od počátku do úzkých, jenže protivníkova převaha se vždy naplno projevila až v koncovkách setů.

Kladno dokázalo hrát s týmem nabitým ruskými reprezentanty i zahraničními posilami relativně vyrovnanou partii, ale dvacátý bod se pro Středočechy ukázal jako téměř nepřekonatelná překážka. Soupeř v závěru sady pokaždé zapnul na vyšší obrátky a nedovolil domácím pomýšlet ani na dílčí úspěch. Stejně jako v říjnu v prvním vzájemném utkání Moskvě tak Kladno neuhrálo ani set.

"Nejvíc jsme asi po výhře sahali v třetím setu, kdy jsme docela dlouho vedli, ale oni pak v závěru pokaždé udělali dvojstřídání a zmáčkli nás," řekl ČTK sportovní ředitel kladenského klubu Milan Fortuník. "Mají prostě lepší fyzické předpoklady, třeba mnohem líp brání na síti. Dinějkina jsme sice několikrát zastavili, ale s takovým soupeřem musíte hrát bezchybně, a to ten náš mladý tým zatím nedokáže," dodal.

Do vyřazovací fáze Ligy mistrů postoupí z každé skupiny tři týmy. Země, jejichž mužstva skončí poslední, ztratí nárok na účast v příštím ročníku.

Výsledek - skupina B:
Volleyball.cz Kladno - Dynamo Moskva 0:3 (-20, -22, -23)
Rozhodčí: Van Iersel (Niz.), Cinti (It.). Čas: 76 min. Diváci: 420.
Kladno: Skladaný, Ogurčák, Holubec, Rybníček, Janušek, Pakosta, libero Polanský - Novák, Marel, Fokt.
Dynamo: Makarov, Kazijski, Kulešov, Dinějkin, Kornějev, Volkov, libero Henno - Zajcev, Poltavskij, Běrežko, Jegorčev.
Tabulka:
1. Dynamo Moskva76120:913
2. Tours75219:1212
3. Olympiakos Pireus73413:1510
4. Friedrichshafen63314:119
5. Kladno7072:217

Reklama

Související témata: