Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 5:2Brno porazilo Vítkovice a ukončilo sérii pěti porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Vondráček 1 : 0
14. Balán 1 : 1
21. Hruška 2 : 1
28. Dočekal 3 : 1
29. Špirko 4 : 1
33. Hruška 5 : 1
56. Hovorka 5 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Brna porazili ve 41. kole extraligy Vítkovice 5:2, přerušili sérii pěti porážek a získali důležité body v boji o play off. Sedmá Kometa rozhodla čtyřmi góly ve druhé třetině, v které získala náskok 5:1. Dvěma góly se na úspěchu Brňanů podílel kapitán Jan Hruška. Ostravané si připsali čtvrtou prohru z posledních pěti duelů a desítka pro předkolo play off se jim vzdálila na sedm bodů.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Útočník Komety Tomáš Vondráček (vlevo) a vítkovický obránce Tomáš Pastor v utkání 41. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Domácí tým začal velmi aktivně a byl si vědom, že sérii proher bude potřeba co nejrychleji zastavit. Dolejše nejvíce zaměstnávala první formace, konkrétně Hruška s Tonem, ale vítkovický gólman dokázal odolat. Neplatilo to však v deváté minutě, kdy na trestné seděl Vandas a brněnskou přesilovku využil po tvrdé střele Kuboše šikovnou tečí Vondráček.

Následně mohlo být pro Brno ještě lépe, únik Buriana s Hruškou zakončil brněnský kapitán těsně nad. Hosty nebylo do poloviny úvodního dějství prakticky vidět. První pokus vyslal Burger, ale Vejmelka jeho střelu vyrazil. Mladík v brněnském brankovišti přesto ve 14. minutě inkasoval. Od modré čáry napřáhl obránce Štencel a prosadil se tečující Balán. V první třetině se hrál z obou stran rychlý hokej, převahu měla sice domácí, ale druhého gólu se v první dvacetiminutovce se tým kouče Hadamczika nedočkal.

Do druhé třetiny vstoupila Kometa jako uragán. Demolici Vítkovic odstartoval Hruška, který prozíravě a mazácky čekal za Dolejšovou bránou, a když tam nikoho ze svých spoluhráčů neviděl, tak to zkusil jinak. Poslal kotouč vzduchem před bránu a ten se od zad jednoho z vítkovických beků dostal do brány. Pro Kometu to byla 100. branka v sezoně. V 28. minutě byla obrozená Kometa v ještě větší euforii. Dočekal napřáhl z mezikruží a svižnou střelou překonal Dolejše, který měl zakrytý výhled.

O minutu později se uvolnil Špirko a střelou v podstatě ze stejného místa jako Dočekal prostřelil vítkovického gólmana. Hostující kouč si vzal oddechový čas, ale střelecké hody pokračovaly. Brňané byli k nezastavení a po polovině utkání zvýšili už na 5:1. Ton krásnou přihrávkou našel Hrušku, který blafákem vyhnal Dolejše z brány. Na jeho místo šel náhradník Kantor. Ačkoliv měly Vítkovice dlouhou čtyřminutovou přesilovku, úpravy ve skóre se v této fázi utkání nedočkaly.

Ve třetí části se hrálo pouze z povinnosti, o výsledku bylo prakticky rozhodnuto. Hráči a fanoušci Komety se po delší době zase bavili hokejem a sledovali v závěru uvolněný výkon Brna, které svého vítkovického soka přehrálo ve všech směrech. V osobních soubojích, v agresivitě a vyjádřilo to góly. Nic na tom nezměnil ani gól Hovorky, který svou střelou jen kosmeticky upravil výsledek.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 5:2 (1:1, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Vondráček (Kuboš, Špirko), 21. J. Hruška (Ton, Burian), 28. Dočekal (Vondráček, Koreis), 29. Špirko (J. Káňa II, V. Němec), 33. J. Hruška (Ton, T. Kaberle) - 14. Balán (Štencel, Vandas), 56. Hovorka (Štencel). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 7564.
Kometa Brno: Vejmelka - Koch, T. Kaberle, Kuboš, Kozák, Dujsík, Malec, Trška - Ton, J. Hruška, Burian - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, H. Zohorna - R. Zohorna, Dočekal, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Vítkovice: Dolejš (34. Kantor) - Čerešňák, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, Štich, Pastor - Olesz, M. Hlinka, Szturc - Vandas, Balán, P. Kafka - P. Zdráhal, Burger, Hovorka - Strapáč, Kolouch, Gřeš. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata: