Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 1:0Olomouc vydřela těsnou výhru nad Mladou Boleslaví, rozhodl Buc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Buc 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 42. kole Tipsport extraligy Mladou Boleslav 1:0 a ukončili tak sérii tří porážek. Duel rozhodl gól slovenského útočníka Dávida Buce, brankář Tomáš Vošvrda udržel poprvé v sezóně čisté konto. Šestí Hanáci tak mají stejný počet bodů jako pátá Mladá Boleslav.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Domácí se museli obejít bez v minulém zápase zraněné brankářské jedničky Konráda, Vošvrda jej ale výborně nahradil. Poprvé se předvedl už ve 3. minutě, kdy napravil zmatky v obraně Olomouce. Následně mu po střele Stříteského pomohla horní tyč.

Hanáci hráli krátce za sebou tři přesilovky, Rittich ale všechny nebezpečné pokusy domácích chytil. Hosté po ubránění oslabení opět zvonili na konstrukci olomoucké branky. Tyčku tentokrát trefil navrátilec z trestné lavice Jarůšek. Podobné štěstí jako Vošvrda měl následně i Rittich. Tyč totiž trefil i Skladaný, což potvrdil i videorozhodčí.

V závěru první třetiny mohli otevřít skóre Lenc s Hykou, neuspěli však stejně jako na druhé straně Laš. Druhou část začali lépe hosté, několikrát testovali připravenost Vošvrdy. Ritticha poté po Voráčkově chybě prověřil Holec.

Buc zařídil výhru Kohoutů

Ve 27. minutě se Kohouti dostali do vedení. Aktivní Laš našel před brankou osamoceného Buce, který se tentokráte trefil přesně pod horní tyč. V polovině utkání měli hosté početní převahu, Jarůšek ani Výborný však ze slibných pozic vyrovnat nedokázali.

Hosté se tlačili do útoku, domácí spoléhali na brejky. V jednom z nich hledal volného Skladaného Húževka, ale přihrávku poslal spoluhráči pod nohy. Devět minut před koncem našel obránce Jaroměřský úplně volného Hermana, Rittich však betonem jeho střelu zastavil. Bruslaři měli možnost vyrovnat v dalším střídání, když Vošvrda přišel o hokejku. Se štěstím však vyrazil dělovku Jarůška, stejně jako o chvíli později betonem na poslední chvíli vykopl Pacovského nahození. Prodloužení si hosté nevynutili ani v závěrečné power play.

42. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 27. Buc (Laš). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4893.
Olomouc: Vošvrda - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Bárta, D. Výborný, Jarůšek - Klepiš, Urban, Pacovský - Hyka, Musil, Lenc - L. Pabiška, R. Hruška, Klimenta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama