Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 2:1 PPVedoucí Liberec udolal třetí Plzeň až v prodloužení, rozhodl Bakoš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Johnson 0 : 1
49. Birner 1 : 1
61. Bakoš 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 42. kole Tipsport extraligy Plzeň 2:1 v prodloužení a připsali si tak dvanáctou domácí výhru za sebou. Západočeši však potvrdili, že s vedoucím týmem soutěže dokážou sehrát vyrovnanou partii. Právě Indiáni totiž jako poslední dokázali pod Ještědem v listopadu vyhrát. Duel rozhodla přesilovková branka Martin Bakoš v čase 60:19.

Foto: Vít Černý, ČTK

Liberecký útočník Michal Řepík (vlevo) a plzeňský forvard Jakub Lev v zápase 42. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Domácí začali náporem, navíc jim hned v 1. minutě nabídl přesilovku Kracík. Kolotoč v útočném pásmu kolem Machovského branky byl působivý, ale bez gólového efektu. I v dalších minutách byli častěji u puku domácí, ale Machovský jejich střelecké pokusy likvidoval bez větších problémů.

V 9. minutě měli Tygři další přesilovku, ta jim ale nevyšla podle představ. Hosté se dokonce dostali k ohrožení Lašáka, dotíral na něj Tomáš Svoboda. Největší příležitost první třetiny si vypracoval Valský, který se v 16. minutě zbavil dvou protihráčů, objevil se tváří v tvář Machovskému, ale nemířil přesně.

Druhá část nabídla podobný obraz, jako první třetina. Aktivitu domácích, pozornou obranu hostí. Velký vzruch a potom bouři nevole v Home Credit Aréně přinesla 24. minuta. Vampola se obtočil kolem plzeňské branky, následně Birner dorazil za záda Machovského, ale gól nebyl uznán kvůli postavení Řepíka v brankovišti.

I poté byli Severočeši aktivnější, ale chyběla jim větší přesnost a také důraz v zakončení. Dobré příležitosti Birnera a Šimka zlikvidoval jistě chytající Machovský.

Bakoš rozhodl v prodloužení

Ve 42. minutě mohl dostal hosty do vedení kapitán Kratěna, Lašák svůj tým podržel. Ve 44. minutě ale z rychlého protiútoku ukončil jeho 265 minut dlouhou domácí neprůstřelnost Johnson a Plzeň se ujala vedení.

Domácí vystupňovali svůj tlak a ten byl korunován ve 49. minutě. Prosadil se Birner a tentokrát byl jeho gól uznán. Vzápětí hráli domácí přesilovku, ale Machovský, nejlepší hráč Plzně, jejich pokusy zlikvidoval.

V 56. minutě byl v ideální střelecké pozici Bakoš, ale Machovský betonem puk vyrazil. Zlikvidoval i samostatný nájezd Šimka a další obrovský závar o něco později. Minutu a čtvrt před koncem základní hrací doby byl vyloučen Kudroč a Tygři roztočili svůj přesilovkový kolotoč. Obrana Plzně odolala a utkání dospělo do prodloužení. V něm pokračovala výhoda domácích a již po 19 vteřinách rozhodl utkání Bakoš.

42. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 49. Birner (Vampola), 61. Bakoš (Bulíř) - 44. Johnson (Kratěna, Bližňák). Rozhodčí: Polák, T. Horák - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 6639.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, J. Vlach. Trenéři: F. Pešán a V. Čermák.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Moravčík - Suchý, Kracík, Lev - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Poletín. Trenéři: M. Straka a Čihák.

Reklama

  5 : 1 Kladno - Vsetín 5 : 1 23. min Živě
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín