Hlavní obsah

Házenkáře čeká v Zubří Kypr

PRAHA

Dva zápasy s Kyprem čekají o víkendu české házenkáře v předkvalifikaci na světový šampionát 2007 v Německu. Oba se uskuteční v Zubří, neboť soupeř se vzdal výhody domácího prostředí. Dnes se hraje od 17.30 h, v neděli se před kamerami ČT 2 začíná ve 14.40 h.

Článek

"Proti outsiderovi skupiny bychom měli dvakrát zvítězit. Nesmíme ale nic podcenit a rád bych, abychom hráli maximálně koncentrovaně," tvrdí trenér Pavel Pauza, jehož těší, že všichni reprezentanti jsou zdravotně v pořádku: "Nemusím nijak citelně zasahovat do sestavy, ale předpokládám, že příležitost dostane celý kádr. Těší mě, že kluci si i bez delší společné přípravy na sebe herně rychle zvykli a snad dobrou formu potvrdí i v Zubří."

Moc informací o soupeři, který v předkvalifikaci zatím prohrál oba duely s Makedonií, a to o devět a třináct branek, Pauza nemá. "Kypr by nás neměl ničím překvapit, po jeho příjezdu máme slíbeno i video. Chceme uspět rychlejší a přesnější házenou, než může nabídnout soupeř. Doufám, že se projeví individuální kvalita a zkušenosti hráčů z ciziny. Výhry jsou pro nás povinnost, ale jít na hřiště s představou, že se nemůže nic stát, by nebylo příliš dobré. Vůči každému soupeři je nutné mít respekt," upozorňuje český kouč.

Reprezentanti v předkvalifikaci zatím nezaváhali. Dvakrát zdolali Estonce, kteří dokázali doma sebrat bod největšímu českému soupeři Makedonii. "Ztráta protivníka je z našeho pohledu potěšující, ale nesmíme s ní nějak přehnaně počítat a postup si musíme uhrát sami. Pokud však nezaváháme s Kyprem, tak bude stačit Makedonce porazit doma a nemuseli bychom se obávat bouřlivého prostředí u nich."

Varováním ale může pro reprezentaci být zářijový neúspěch Dukly, která v PVP vypadla se Strovolosem Nikósie. "Takovou ostudu dopustit nechceme," říká Pauza, jenž má s kyperskou házenou i osobní zkušenost z doby, kdy trénoval juniorské národní mužstvo: "Začali jsme proti nim dost lehkovážně a zvítězili jsme jen o čtyři branky, když jsme se dlouho strachovali o výsledek."

Reklama