Hlavní obsah

Brno - Litvínov 1:6Kometa prohloubila vysokou prohrou herní útlum

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Martynek 0 : 1
15. Doležal 0 : 2
21. Pavlík 0 : 3
22. Černý 0 : 4
52. Jurčík 0 : 5
57. Gerhát 0 : 6
58. Kuboš 1 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno prohráli ve 43. kole extraligy na domácím ledě s Litvínovem 1:6. Brňané potvrdili hluboký výkonnostní pokles, z posledních osmi zápasů jich sedm prohráli bez bodového zisku a získali během této série jen tři body. Naopak Litvínov se výsledkově zvedl a v posledních dvou utkáních si připsal šest bodů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Falter (vlevo) střídá v brněnské brance kolegu Marka Čiliaka.

Článek

Kometa začala duel podle scénáře posledních nevydařených vstupů do zápasů. I když vsadili Brňané na ofenzivní hru a snažili se často zakončovat, jejich první chybu v obraně potrestal už ve čtvrté minutě Martynek. Výkon Komety brzy inkasovaný gól viditelně poznamenal na přesnosti při zakládání útočných akcí i kombinační souhře. Litvínov ji navzdory svému postavení u dna tabulky převyšoval svým herním projevem ve všech směrech. Precizní obranu doplňovali hosté rychlými protiútoky.

Brňané se dostali do většího tlaku pouze při dvou přesilovkách, jenže jejich střeleckým pokusům - nejčastěji od modré čáry - chyběla přesnost. Největší možnost vyrovnat měl v osmé minutě Hruška, jehož pokus o blafák brankář Petrásek vystihl. Chytře hrající litvínovští hokejisté naproti tomu často ohrožovali domácího gólmana Čiliaka, který v 15. minutě inkasoval druhý gól po střele Jiřího Doležala.

Pohroma potkala svěřence kouče Aloise Hadamczika v úvodu druhé třetiny. Nejdříve ve 21. minutě vteřinu před koncem přesilovky přidal obránce Pavlík třetí gól. Měl na něm podíl brankář Čiliak, kterého následně vystřídal Falter. Ten si ani nestačil sáhnout na kotouč a po 33 sekundách jej prostřelil obránce Černý.

Po čtvrtém gólu upadla Kometa do herní křeče spojené s bezradností. V závěru třetiny zvýšili domácí hokejisté bojovnost, ale ani v nejvyloženějších šancích si neporadili s brankářem Petráskem.

V poslední třetině se Litvínov stáhl do defenzívy. Územní převahu ale Kometa nedokázala využít a naopak po chybě brankáře Faltera, jenž neudržel pod lapačkou na ledě kotouč, přidal pátý gól Jurčík. Šestý pak zaznamenal Gerhát a dovršil tak debakl domácích. Teprve dvě a půl minuty před koncem slespoň korigoval výsledek obránce Kuboš.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 58. Kuboš (J. Káňa II, Špirko) - 4. Martynek (R. Hanzl, Kubát), 15. J. Doležal (Válek, Jurčík), 21. F. Pavlík (Lukeš, Kubát), 22. K. Černý (R. Hanzl, Trávníček), 52. Jurčík (J. Doležal), 57. Gerhát (Kubát, Lukeš). Rozhodčí: R. Čech, Hradil - Bryška, Lukš. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 7372.
Brno: Čiliak (21. Falter) - Koch, T. Kaberle, Kuboš, Kozák, Dujsík, Malec, Kováčik - Ton, J. Hruška, Burian - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, H. Zohorna - Dostálek, Dočekal, R. Zohorna. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, K. Černý, Frolo - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - M. Hořava, K. Reichel, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama

Související témata: