Hlavní obsah

Hradec Králové - Liberec 5:1Hradec Králové poprvé v sezóně zdolal Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Mertl 1 : 0
20. Bulíř 1 : 1
27. Bednář 2 : 1
33. Ihnacak 3 : 1
37. Köhler 4 : 1
57. Courchaine 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v 43. kole extraligy nad Libercem 5:1 a na čtvrtý pokus poprvé v sezoně Bílé Tygry porazili. Mountfield tak zabral po dvou zápasech bez bodu a doma zaznamenal sedmou výhru z posledních osmi zápasů. Lídr tabulky Liberec podlehl poprvé po pěti výhrách v řadě a připsal si nejvyšší prohru v sezoně.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký útočník Brian Ihnacak střílí gól. V brance Liberce je Ján Lašák.

Článek

Hosté vstoupili do utkání náporem, ale Východočeši odolali i při Vašíčkově vyloučení. Kacetl v sedmé minutě zlikvidoval Vlachovu šanci a vzápětí udeřili z první větší šance domácí. Jen krátce poté, co hradecký kotel stáhl transparent 'Vítej doma Koblížku 86', se navrátilec ze Záhřebu z KHL Mertl trefil. Po Kudrnově přihrávce zakončil do odkryté branky.

Odpovědět mohl Stránský, ale hradecký gólman zasáhl. Lašák zase vytěsnil Šimánkův blafák do forhendu. Mountfield si pak náporem vynutil Dernerův faul, ale v početní výhodě neuspěl. Naopak Kacetl zlikvidoval šanci Valského v oslabení.

V 17. minutě uvolnil Řepíkem faulovaný Mertl Šimánka, který z mezikruží těsně minul. V oslabení Bílí Tygři odolali a sedm sekund před koncem úvodní části vyrovnali. Bulíř si narazil s Bakošem a trefil volnou část branky u levé tyče.

Ještě před pauzou fauloval Mojžíš a v úvodu druhé třetiny se Liberec opět bránil v oslabení. Lašák nebezpečnou Šimánkovu teč kryl. Domácí se zase ubránili při Hronkově trestu a v 27. minutě získali zpět vedení. Na Bednářovu přihrávku sice Kukumberg nedosáhl, ale Bulíř si puk tečoval do vlastní branky.

Po trestech Mojžíše a Šimka sice Liberec ubránil 19 sekund oslabení tří proti pěti, ale v pokračující přesilovce už Mountfield udeřil. Ihnacak po kombinaci s Courchainem zblízka upravil na 3:1. V 35. minutě fauloval Dej unikajícího Vampolu, ale Kacetl jeho blafák do bekhendu z nařízeného trestného střílení vystihl.

Při vyloučení Karla Pilaře hradecký gólman pokryl i Radivojevičovu šanci a v oslabení udeřili domácí. Červený ještě prvním pokusem neuspěl, ale hned uvolnil Köhlera, který zakončil do odkryté branky. Při zákroku se zranil Lašák a jeho místo zaujal Schwarz.

Domácí si v závěrečném dějství hlídali bezpečný náskok. Góly chyběly a diváci se tak bavili aspoň při potyčce Vašíčka s Radivojevičem. Kacetl nepovolil snížení Bakošovi a v další bitce při hradecké přesilovce si to rozdali Kudrna s Vampolou, který dostal o trest navíc. Přesilovku pěti proti třem zužitkoval Courchaine.

Po zákroku na Knotka byl ještě vyloučen na pět minut a do konce zápasu Birner, ale domácí už dlouhou přesilovku včetně 61 vteřin v pěti proti třem nevyužili. Liberec utrpěl teprve třetí porážku z posledních 21 duelů a pokaždé to bylo venku.

43. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Mertl (J. Kudrna, Šimánek), 27. Bednář, 33. Ihnacak (Courchaine), 37. Köhler (Červený), 57. Courchaine (Köhler) - 20. Bulíř (Bakoš). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Frodl, Špůr. Vyloučení: 8:12, navíc Vašíček - Radivojevič oba 10 min., Birner 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5572.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - J. Kudrna, Mertl, Šimánek - Köhler, T. Knotek, Bulík. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.
Liberec: Lašák (37. Schwarz) - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, od 41. navíc Plutnar - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Ordoš, Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: