Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 3:1Předposlední Litvínov vyhrál potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Pavelka 1 : 0
24. Hübl 2 : 0
33. Kubát 3 : 0
59. Poletín 3 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté předposledního Litvínova zdolali ve 44. kole extraligy Plzeň 3:1 a potřetí za sebou naplno bodovali, což se úřadujícímu mistrovi podařilo poprvé v sezóně. Proti Indiánům se dočkali úspěchu na čtvrtý pokus poprvé v ročníku. Plzeň vyšla bodově naprázdno poprvé po čtyřech utkáních.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu, vpředu je Viktor Hübl.

Článek

Do vedení mohli jít ve třetí minutě hosté. Pavelka při střele od modré čáry zlomil hůl a následoval protiútok, který Indrák zakončil těsně vedle pravé tyče. Poté nahodil puk z rohu Kratěna a před Petráskem se snažili dorážet Johnson s Bližňákem, domácí brankář si ale poradil. I nadále byli aktivnější hosté a Indrákovu střelu z mezikruží na poslední chvíli zblokoval Pavlík.

Litvínov se poprvé předvedl v osmé minutě. Doležal ujel po pravém křídle, vystřelil na bližší tyč, Machovský byl ale pozorný. V 13. minutě našel Kracík ideálně před brankou Poletína, jehož jemnou teč Petrásek stihl vytěsnit lapačkou. Na konci úvodní části se hosté ubránili při Jeřábkově trestu.

Do druhé třetiny vstoupili domácí daleko aktivněji. Po 83 vteřinách si Pavelka najel na Hanzlovu přihrávku a z levé strany propálil Machovského. Za dalších 121 vteřin to bylo 2:0. Po kombinaci první formace Vevry Hübl zakončoval do prázdné branky.

Hosté mohli snížit v polovině utkání při šanci nejlepšího střelce soutěže Kubalíka, který bekhendovým pokusem neuspěl. Poté zaváhal na útočné modré čáře Frolo, Kratěna ujel, ale na Petráska nevyzrál. V 33. minutě hrál Litvínov početní výhodu a za pouhých pět vteřin ji dokázal využít. Kubát napřáhl na modré a puk skončil za Machovským.

Poté si za domácí brankou počkal Trávníček na Johnsona a oba šli po potyčce pykat na dvě plus deset minut na trestnou lavici. V závěru druhé třetiny mohli domácí náskok zvýšit, ale Doležal trefil zblízka pouze břevno a Martynek zase zamířil do tyče.

V 45. minutě ujeli v oslabení Hanzl a Martynkem, ale akci překombinovali, takže hostující brankář nemusel zasahovat. V 52. minutě našel Piroš Hanzla, který ale v úniku blafákem do bekhendu Machovského nepřekonal. V závěru se ještě popral Trávníček s Hollwegem a domácí kapitán tak po druhém desetiminutovém trestu byl automaticky vyloučen do konce utkání.

Stejně jako v pátek v Brně přišel v závěru ještě o čisté konto litvínovský gólman Petrásek. Moravčíkova střela se odrazila od horní tyče, Poletín se rychle zorientoval a 96 sekund před koncem dorazil puk do branky.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. T. Pavelka (R. Hanzl, Martynek), 24. Hübl (Gerhát, Lukeš), 33. Kubát (Trávníček, R. Hanzl) - 59. Poletín (Moravčík). Rozhodčí: Hrubý, Hejduk - Ondráček, Suchánek. Vyloučení: 7:8, navíc Trávníček 10 min. a do konce utkání - Johnson, Hollweg oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5437.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, K. Černý, Frolo - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - M. Hořava, K. Reichel, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Plzeň: Machovský - Kudroč, Jeřábek, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: