Hlavní obsah

Slavia - Brno 2:0Posílená Slavia odstartovala jaro vítězně, v Edenu zaslouženě porazila Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Mešanovič 1 : 0
42. Bílek 2 : 0
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Napumpovala do kádru desítky miliónů, v zimě přivedla 8 posil. V přípravě vyhrála 9 z 10 zápasů. Červenobílý národ byl natěšený a v očekávání, jak „nová“ Slavia zvládne vstup do jara v sobotním duelu 17. kola fotbalové Synot ligy proti Brnu. Odpověď zní: solidně. Parta kouče Dušana Uhrina po brankách Mešanoviče a Bílka zvítězila nad Zbrojovkou 2:0. Avizovaný útok na pohárové příčky se tak sešívaným zdařil hned v jarní premiéře, díky páteční prohře Liberce na Dukle vystřídali Slovan na čtvrté příčce.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník Slavie Muris Mešanovič (druhý zprava) střílí gól proti Brnu.

Článek
Fotogalerie

Červenobílí vyrukovali na Zbrojovku bez zraněného desetigólového kanonýra Milana Škody a s kapitánem Martinem Latkou na lavičce, zato se čtyřmi novými hráči (Jan Bořil, Josef Hušbauer, Lukáš Železník, Muris Mešanovič). A právě jeden z nich, bosenský útočník Mešanovič, otevřel brzy svůj střelecký účet v Edenu.

V 15. minutě po přímém volném kopu poslal ve skluzu odražený míč neomylně do odkryté branky. Krátce poté se mohla dočkat další zimní posila, Železníkovi však v ideální pozici volej nesedl, gólman Dušan Melichárek ho bez problémů zlikvidoval.

Červenobílí na trávníku vládli, svojí aktivitou a agresivitou zabránili Brnu dostat se do hry.

V 40. minutě si domácí vypracovali třetí příležitost, agilní Železník pálil z 11 metrů z jedné kousek nad. Sešívaní se však do přestávky přece jen dočkali podruhé, když po rohovém kopu dotlačil míč hlavou do sítě zaskakující kapitán Jiří Bílek.

Ve druhé půli oslavoval Eden třetí gól, kvůli ofsajdovému postavení Železníka ale neplatil. Přes 12 tisíc diváků pak v 66. minutě rozpálila dělovka Jaromíra Zmrhala, která proletěla těsně kolem šibenice. V 70. minutě se mohl podruhé prosadit Mešanovič, jenže Melichárek jej vychytal.

V 75. minutě na chvíli červenobílé nadšení opadlo, když po rohovém kopu dostal míč do domácí branky hlavou brněnský Mihailo Jovanovič. Jenže sudí Kocourek jeho trefu k nemilému překvapení hostů kvůli faulu neuznal... Další klíčový moment v utkání se už neodehrál, Slavia si tak připsala první jarní skalp.

17. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Zbrojovka Brno 2:0 (2:0)
Branky: 15. Mešanovič, 42. Bílek. Rozhodčí: Kocourek - Peřina, Vlasjuk. ŽK: Michal Škoda (Brno). Diváci: 12.067.
Slavia: Berkovec - Bořil, Bílek, Deli, Jablonský - Souček - Vukadinovič (86. Štohanzl), Hušbauer, Zmrhal - Železník (88. Barák), Mešanovič (90. Mikula). Trenér: Uhrin ml.
Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, Jovanovič, Keresteš - Brigant (78. Vávra), Malík, Chrien (81. Lacko), Michal Škoda (62. Pašek) - Zavadil - Řezníček. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: