Hlavní obsah

Skalp Makedonců jistí házenkářům postup

PRAHA

Už ve středu večer si mohou čeští házenkáři zajistit prvenství v předkvalifikaci MS 2007, pokud se jim podaří ve Skopje porazit Makedonii.

Článek

"Máme sice dva pokusy na jednu potřebnou výhru, která zajistí postup do červnové kvalifikace, ale jistě by bylo lepší uspět hned na půdě soupeře a nenechávat to na sobotní odvetu v Plzni. Vítězství by mělo být v silách mužstva," uvažuje trenér Pavel Pauza, jemuž z rodinných důvodů schází pivot Juříček, který se podle dřívějších informací mohl zapojit právě ve finiši předkvalifikace.

Kouč ale nemusí zasahovat do úspěšné sestavy. "Jsme v plné síle a svelkým odhodláním. Nad herním projevem nemohu jásat, ale v této fázi je podstatnější výsledková spokojenost," prozrazuje kouč, jehož svěřenci vyhráli všechna čtyři utkání předkvalifikace, naopak Makedonci už ztratili bod remízou v Estonsku.

Pekelná atmosféra ve Skopje

"Domácí si proto ve Skopje nemohou dovolit další zaváhání, pokud nechtějí k nám jet už jen na výlet. Soupeř by tak měl být pod větším tlakem, ale na své straně bude mít jistě bouřlivé prostředí. Tomu však nesmíme podlehnout, snad se pekelné atmosféry, kterou dokážou tamní fandové vytvořit, neleknou ani němečtí rozhodčí," tvrdí český trenér.

Největší hvězdou Makedonie je ostrá spojka Lazarov. V dresu maďarského Veszprému nejlepší střelec Ligy mistrů dal v předkvalifikaci všem soupeřům minimálně 11 gólů. "Manželka reprezentanta Kubeše, která pochází z Estonska, nám pomáhala sehnat kazetu s tou remízou Makedonců, ale dostaneme ji až ve středu. Máme však na videu jejich zápas sMaďary z loňské kvalifikace ME, tak víme, co nás čeká," líčí Pauza.

Soupeř vyrukuje určitě shodně agresívní obranou a tvrdostí v útoku. "Budou se nás snažit dostat pod tlak, určitě proto nasadíme na jejich dva nejnebezpečnější hráče Lazarova a Alusovského vysunuté hroty," prozrazuje Pauza taktiku českých házenkářů. Pokud proti Makedonii neselžou, mohou se těšit na 5. února, kdy jim ve švýcarském Curychu los určí soupeře pro červnový kvalifikační dvojzápas.

Reklama

Související témata: