Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 3:0Kometa si upevnila postavení v desítce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Zohorna 1 : 0
44. Ton 2 : 0
60. Koreis 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili ve 45. kole extraligy Hradec Králové 3:0 a ukončili dlouho sérii nezdarů, kdy v předcházejících devíti utkáních získali pouhé tři body. Kometa si tak upevnila postavení v elitní desítce tabulky. Zůstala desátá, ale na jedenácté Vítkovice má náskok osmi bodů.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Hokejisté Komety slaví s fanoušky, ilustrační snímek

Článek

Velký podíl na vítězství Brňanů má brankář Marek Čiliak, který podruhé v sezoně udržel čisté konto. Uzdravený obránce Jan Hanzlík si připsal dvě asistence.

Trápící se Kometa i s uzdravenou trojicí opor obráncem Hanzlíkem a útočníky Čermákem s Ostřížkem se celou úvodní třetinu nemohla dostat do tempa. Nervozita a křečovitost na brněnské straně ostře kontrastovala s uvolněně hrajícími hradeckými hokejisty, kteří agresivitou a ofenzivním pojetím získali převahu.

Největší problém měla Kometa s přechodem do protiútoků, který vázly na nepřesných přihrávkách. Jen díky brankáři Čiliakovi tak drželi domácí čisté konto. Teprve v závěru úvodní třetiny srovnali Brňané krok, vážněji ale gólmana Kacetla neohrozili.

Také v úvodu druhé třetiny diktovali tempo hokejisté Mountfieldu, v koncovce ale nechávali vyniknout Čiliaka. Kometa se z útlumu probrala v polovině zápasu. Do svého rejstříku zařadila nátlakový hokej s aktivním napadáním protivníka. Do té doby suverénní protivník si najednou s touto taktikou nevěděl rady a ztrácel kotouče hned při rozehrávce. Tlak Brňané zužitkovali ve 37. minutě po akci obránců Hanzlíka a Kováčika, který na útočné modré čáře našel "našlápnutého" Radima Zohornu, jenž prostřelil Kacetla.

V nátlakovém hokeji pokračovala Kometa i ve třetí třetině. Z náporu vytěžila druhou branku, kterou ve 44. minutě po Koresiově akci vstřelil Ton. Další možnost na zvýšení náskoku propásl Vondráček, jenž z bezprostřední blízkosti nepřekonal Kacetla. Hradec se ještě v závěru pokusil o zvrat, pozorně bránící domácí hokejisté ale cenné vítězství udrželi a při hře bez brankáře naopak přidal v poslední minutě Koreis třetí branku.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 37. R. Zohorna (Kováčik, Hanzlík), 44. Ton (Koreis, Burian), 60. Koreis (J. Káňa II, Hanzlík). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7483.
Brno: Čiliak - Štindl, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kozák - Ton, J. Hruška, Ostřížek - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - R. Zohorna, Koreis, Burian - od 51. min. navíc Dvořák. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, T. Knotek, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, R. Pilař, Šimánek - Köhler, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Reklama

Související témata: